Ενδοοικογενειακή βία από τον πρώην σύντροφό της, ανώτερο Αξιωματικό του ΠΣ, καταγγέλλει 48άχρονη γυναίκα καθώς επίσης αδράνεια των Αρχών

Ενδοοικογενειακή βία από τον πρώην σύντροφος, ανώτερο Αξιωματικό του ΠΣ, καταγγέλλει 48άχρονη γυναίκα η οποία υπέβαλε μήνυση σε βάρος του πρώην συντρόφου της

Το μεσημέρι της 1ης Δεκεμβρίου 2023 η 48άχρονη μητέρα δύο παιδιών, κατήγγειλε στο ΑΤ Περιστερίου, για τα αδικήματα της εξύβρισης και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης, στον ανώτερο Αξιωματικό του ΠΣ, με τον οποίο διατηρούσαν τα τελευταία χρόνια σχέση.

Προηγήθηκε μεταξύ τους ενδοοικογενειακό επεισόδιο, με τη χρήση βίας την έβαλε στο αυτοκίνητο και της ζήτησε να τον μεταφέρει σε καφετέρια ενώ κατά τη διαδρομή συνέχιζε να την απειλεί και να τη βρίζει λέγοντας πως εάν φύγει, θα τη σκοτώσει και πήγε για καφέ. Διερχόμενο περιπολικό εντόπισε τη γυναίκα η οποία προέβη σε αναφορά και την μετέφεραν στο ΑΤ Περιστερίου. Η 48χρονη, υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, στην οποία αναφέρεται «σωματική βλάβη» καθώς επίσης, «εκχυμώσεις και οιδήματα» σε διάφορα σημεία του σώματος.

Όπως κατέθεσε, «τα τελευταία τέσσερα χρόνια ανά τακτά χρονικά διαστήματα συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Το πρώτο χαστούκι (σσ το 2019) το έφαγα επειδή προσπάθησα να παρκάρω με το αυτοκίνητο και έπιασα παραπάνω χώρο … Έτρωγα ξύλο για ασήμαντες αφορμές. Μια φορά επειδή είχα πλύνει μια κατσαρόλα και δεν είχα δει ότι είχε ένα μικρό σημάδι επάνω ή επειδή το χαλάκι στην πόρτα του σπιτιού δεν ήταν όπως ήθελε ή γιατί μπορεί να είχα απλώσει ρούχα βάζοντας μανταλάκια διαφορετικού χρώματος. Μια φορά με είχε δέσει με ένα λουρί και με κατέβασε στο γκαράζ του σπιτιού. Κόντεψε να με πνίξει και μου έλεγε πως εάν δεν συμμορφωθώ, θα με ξεφτιλίσει σε όλη την πολυκατοικία. Αλλες φορές μου έλεγε ότι θα με πάει στη δουλειά μου γυμνή, ενώ το περασμένο καλοκαίρι παραλίγο να με πετάξει από το μπαλκόνι».

Ο καταγγελλόμενο ανώτερος Αξιωματικό του ΠΣ, δε συνελήφθη, καθώς όπως αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο της ΕΛΑΣ, «εκδόθηκαν αναζητήσεις για τη σύλληψη του δράστη αλλά με αρνητικό αποτέλεσμα» ενώ σημειώνεται ότι η αρμόδια Υπηρεσία της ΕΛΑΣ «ενημερώθηκε τηλεφωνικώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την Πυροσβεστική Ακαδημία στην Κηφισιά, στην οποία εργάζεται» καθώς για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση και η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Παρά την επίσημη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, ουδέποτε ο τότε διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, όπως αναφέρει η 48χρονης, αν και ενημερώθηκε επισήμως από την ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες σε βάρος του Αξιωματικού της, ωστόσο δεν προέβησαν άμεσα στη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), αλλά αρκετές εβδομάδες μετά, όταν άλλαξε η διοίκηση της Ακαδημίας και ανέλαβε ο Υποστράτηγος (ΠΣ) Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε για τις καταγγελίες. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ΕΔΕ προχωρά με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

Η 48άχρονη εκφράζει φόβους ακόμη και για την ίδια της τη ζωή, «Φοβάμαι για τη ζωή μου, μην έρθει και με σκοτώσει ή στείλει κάποιον άλλον. Περιμένω να δικαιωθώ, δεν με νοιάζει τίποτε άλλο. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι αυτό που δείχνει, δεν θέλω να πάθουν τα ίδια και άλλες γυναίκες».

________________
* Βαγγέλης Τριάντης, Documento