Οικοδομή και delivery σε δεύτερη δουλειά οι μισοί αστυνομικοί για να ανταπεξέλθουν- “Ο Αγαθάγγελος Παπαδόπουλος έκανε Επιβίωση!”

Έκανε δεύτερη δουλειά για να συμπληρώνει το εισόδημά του, ο Ειδικός Φρουρός της ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής ο οποίος κατέληξε εργαζομένος στην οικοδομή που κατέρρευσε στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά

Με τις απολαβές του ένστολου προσωπικού της ΕΛΑΣ να μην υπερβαίνουν για το προσωπικό που εκτελεί μάχιμη Υπηρεσία,  με τα Σαββατοκύριακα και τα νυχτερινά (περίπου €300) μηνιαίως τα €950- €1000, σχεδόν οι μισοί Αστυνομικοί εξαναγκάζονται σε δεύτερη εργασία.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του 31χρονου Ειδικού Φρουρού Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου, το πρωί της Τρίτης (16/04-09.00) στην οδό Νεωρίων στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά, ανέδειξε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί αστυνομικοί.

Οπως εξηγεί ένστολος μάχιμος σε Υπηρεσία ΕΛΑΣ στο δρόμο, «ο αστυνομικός αμείβεται €950/μηνα για την εργασία του. Με ενοίκιο περίπου 600€ και παγια 200€, χωρίς να υπολογίσεις S/M και καθημερινά έξοδα (καφές, νερό, σάντουιτς.. ) και ό τι άλλες υποχρεώσεις προκύπτουν, αν δεν κάνεις δεύτερη δουλειά δε μπορείς να επιβιώσεις. 

Γιατί δε ρωτάμε τι κάνουν ολοι αυτοι οι “αστυνομικοί” πανελίστες που δεν έχουν δει την αστυνομία εκτος απο τις φωτογραφίες τους για αρχη, και εκφράζονται για τους συναδέλφους και την Αστυνομία.

Για να μήν κοροϊδευόμαστε. Επιβίωση έκανε πάνω στο φορτηγό ο συνάδελφος, για να μπορεί να ανεβαίνει στη μηχανή ΔΙΑΣ για να προστατεύει τους πολίτες. Γι’ αυτό, ειστε υποκριτές» αναφέρει ο μάχιμος αστυνομικός στο Nantiareport.gr.

«Σχεδόν οι μισοί αστυνομικοί στην Αττική (σ.σ περίπου 28.000) κάνουν δεύτερη δουλειά, για τα προς το ζην. Επιλέγουν να εργαστούν επιπλέον, να κάνουν μεροκάματα εκτός υπηρεσίας  ως delivery, σε οικοδομές, μεταφορές σε εταιρείες μετακομίσεων. Και ναι, βάσει του Κανονισμού είναι παράνομο αλλά είναι έντιμο να θέλουν να ειναι συνεπείς στις υποχρεώσεις, να πληρώσει το ενοίκιο,  τα πάγια, να συντηρήσει το σπίτι του», αναφέρει χαρακτηριστικά ένστολος με γνώση της ανθρωπογεωγραφίας της ΕΛΑΣ.