Γραμματικό: Πυρκαγιά σε πευκόφυτη δασική έκταση- Επιχειρούν Πυροσβέστες και εθελοντές

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη αριστερά του δρόμου Αγίας Μαρίνας – Γραμματικού σε πευκοδάσος, με κλιμάκιο της ΔΑΕΕ να μεταβαίνει σε διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της φωτιάς

(19/09-11.00) Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η δασική πυρκαγιά στο Δήμο Μαραθώνος

(19/09-06.30) Λογω εκδήλωσης της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή του Γραμματικού, διακοπή κυκλοφορίας τροχοφόρων στην οδό Κοιμήσεως Θεοτόκου από το ύψος του Sports Village Αθητάκης, στη Λεωφόρο Γραμματικού Μαραθώνα μέχρι τη διασταύρωση Λιμνιώνα στο ρεύμα προς Μαραθώνα , στην οδό Γραμματικού από το ύψος του Προφήτη Ηλία προς Αγία Μαρίνα
Επενέβησαν άμεσα όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Μσκρης, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνος και εθελοντές, ενώ αναμένονται ενισχύσεις.

Η πυρκαγιά σε πευκόφυτη δασική έκταση εκδηλώθηκε (19/09-03.30) στο Δήμο Μαραθώνος και άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις με 74 ΠYPOΣBEΣTEΣ και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα και το METΠE ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.
Το έργο κατάσβεσης είναι δύσκολο καθώς καίγονται πεύκα σε δύσβατο έδαφος, ωστσο ο καιρός είναι σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς στην περιοχή επικρατεί άπνοια.

Με εντολή του Αρχηγού του Π.Σ Αντιστατηγου Στεφάνου Κολοκούρη, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ  μεταβαίνει στο σημείο προς διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της δασικής πυρκαγιάς.