Βραυρώνα: Ομολόγησε ο πατέρας ότι το απέρριψε σε κάδο απορριμμάτων- Οι γεννήτορες του νεογνού έδειξαν πλήρη απάθεια και συναισθηματική απομάκρυνση

Ο άνδρας από το Νεπάλ ομολόγησε ότι απέρριψε το νεογνό, που γεννησε η σύζυγός του στα σκουπίδια, ωστόσο υποστηρίζει ότι είχε γεννηθεί νεκρό

Η αστυνομία εντόπισε νεκρό το νεογνό σε μεταλλικό κάδο των 25 τόνων απορριμμάτων αποκομιδής, του Δήμου Μαραθώνα.

«Το κεφάλι του ήταν συμπιεσμένο. Το χεράκι του εξείχε… Έχω πάθει σοκ», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Μαρκοπούλου, Γιάννης Αϊδινιώτης, και όπως περιγράφει, «το κεφάλι του ήταν συμπιεσμένο. Το χεράκι του εξείχε. Έχω πάθει σοκ».

Ο 30χρονος πατέρας από το Νεπάλ φέρεται να ομολόγησε ότι απέρριψε το νεογνό στον κάδο καθώς είχε γεννηθεί νεκρό. Το νεογνό είχε αίματα και έφερε κακώσεις στο κεφάλι, με τον πατέρα να ισχυρίζεται ότι ενδεχομένως να προκλήθηκε όταν απέρριψε τη σακούλα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι προέβη σε αυτή την πράξη καθώς φοβόταν ως αλλοδαπός από μια ξένη χώρα και δεν ήθελε να κατηγορηθεί για κάτι που δεν είχε κάνει. τις κινήσεις ωστόσο του Ασιάτη από το Νεπαλ, έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου όπου διέμεναν και δούλευαν με τη σύζυγό του.

Απαντήσεις αναμένεται να δώσει η νεκροτομή ως προς το αν το νεογνό γεννήθηκε πρόωρα και νεκρό, από την ιατροδικαστική εξέταση τη Δευτέρα (13/05).

Σύμφωνα με το γυναικολόγο του “Αλεξάνδρα”, Θανάση Δούσκο, ο οποίος  εξέτασε την 30χρονη απο Νεπάλ, τους ανέφερε ότι είχε αδιαθετήσει, ωστόσο μετά από εξέταση, διαπίστωσαν οτι η αιμορραγία προερχόταν από τοκετό.

«Στην κλινική εξέταση κατάλαβα ότι είχε γεννήσει λίγες ώρες πριν και μάλιστα είχε κάνει τοκετό μεγάλου εμβρύου, τουλάχιστον 3 κιλά τελειόμηνου. Την ρώτησαν που είναι το έμβρυο. Άρχισε με υπεκφυγές να λέει περίεργα πράγματα, ότι δεν ήταν έγκυος, ότι δεν ήξερε. Αμέσως κάλεσα την αστυνομία», εξήγησε ο γυναικολόγος του “Αλεξάνδρα” καθώς επίσης σημείωσε ότι οι γεννήτορες του νεογνού έδειξαν πλήρη απάθεια και συναισθηματική απομάκρυνση.

Οι γεννήτορες του νεογνού έχουν συλληφθεί από τις Αρχές.