Γλυφάδα: 90ώρες αναμονής για να εμφανιστεί ο οδηγός της Corvette- Παρουσιάστηκε κατέθεσε και επέστρεψε στο σπίτι του

Τρία 24ωρα και επιπλέον σχεδόν 18ωρες πέρασαν από το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με εγκατάλειψη στη Λ.Βουλιαγμένης και ο υπαίτιος οδηγός, παρέμενε «άφαντος» μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε και συνοδεία της δικηγόρου του εμφανίστηκε και δήλωσε παρών

Με την παρέλευση του αυτοφώρου συνοδεία της δικηγόρου του ο 40χρονος επιχειρηματίας ιδιοκτήτης του μοιραίου μαύρου Corvette εμφνίστηκε (22/02-18.45) στο Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής. Ο ίδιος στην απολογία του, δήλωσε οδηγός του μοιραίου σπορ κουπέ στο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε το θάνατο στον 25άχρονο Νάσο Καρανίκα. Το προσωπικό του Α΄Τμήματος Τροχαίας ΝοτιοΑνατολικής Αττικής, είχε ταυτοποιήσει από την πρώτη στιγμή τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του πολυτελούς σπορ κουπέ αυτοκινήτου και αναζητούσε να ταυτοποιήσει τον οδηγό που προκάλεσε το δυστύχημα. Η δικογραφία είχε διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και επέστρεψε για προκαταρκτική και πάλι στην Τροχαία.

Με την ολοκλήρωση της ανωμοτί κατάθεσής του -στο πλαίσιο της προκαταρκτικής- στους Αστυνομικούς, με εντολή Εισαγγελέα ο 40χρονος επέστρεψε στο σπίτι του. Η προανακριτική απολογία του 40χρονου θα περιληφθεί στη δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα πρόκειται να του ασκήσει ποινική δίωξη, και θα κληθεί κατά την κύρια ανάκριση σε απολογία, με την υπόθεση να παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο. Ενδέχεται σε αυτή τη φάση της ανάκρισης, να κληθεί να καταθέσει και ο φίλος του 40άχρονου, ο οποίος τον ακολουθούσε το ξημέρωμα της Τετάρτης (19/02-01.30) με τους αυτόπτες να υποστηρίζουν ότι τα δύο αυτοκίνητα είχαν αναπτύξει ταχύτητα και οδηγούσαν με ελιγμούς και επικίνδυνες προσπεράσεις, στον οποίο αναφέρεται στην κατάθεσή του ότι ήταν αυτός με το αυτοκίνητό του οποίου απομακρύνθηκε από το σημείο του δυστυχήματος αμέσως μετά το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε, παρασύροντας στο θάνατο τον 25άχρονο Νάσο Καρανίκα.

νος οδηγός της Corvette, όπως προκύπτει από την κατάθεσή του στην Τροχαία, είχε συνοδηγό μια γυναίκα, η οποία εγκατέλειψε και αυτή τον άτυχο οδηγό της μοτοσικλέτας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο σπορ κουπέ επέβαινε και μια γυναίκα, πληροφορία η οποία εξετάστηκε από το ένστολο προσωπικό του Ά Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

«Ήμουν σε σοκ. Δεν κατάλαβα πώς έγινε το τροχαίο. Ήμουν πολύ σοκαρισμένος. Ζήτησα από φίλο μου που με ακολουθούσε να με πάρει από εκεί», φέρεται να ισχυρίστηκε, ο 40χρονος επιχειρηματίας, και περιέγραψε στους Αστυνομικούς της Τροχαίας τη δική του εκδοχή για τις συνθήκες του θανατηφόρου δυστυχήματος στη 01.30 τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. Φέρεται να απέδωσε πολλές φορές την απόφασή του να εγκαταλείψει τον νεαρό μοτοσικλετιστή, στο σοκ το οποίο υποστηρίζει ότι είχε υποστεί, ενώ υποστήριξε ότι εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος με όχημα που οδηγούσε φίλος του, και τον ακολουθούσε.

Ο Γιώργος Καρανίκας, πατέρας του 25άχρονου Νάσου, ήταν και ο πρώτος που ενημερώθηκε. «Πήρα τεράστια δύναμη με αυτό που συνέβη. Δεν τον θεωρώ άνθρωπο, είναι δολοφόνος. Το χειρότερο που είπε είναι ότι δεν κατάλαβα τι έκανα. Αφού δεν κατάλαβε τι έκανε, τι σοκ έπαθε; Ότι τρακάρισε ένα ντουβάρι, γιατί μας κοροϊοδεύει; Όταν ένας άνθρωπος παθαίνει σοκ δεν κινείται έτσι…βγαίνει από το αυτοκίνητο και σωριάζεται στο έδαφος … Ήξερε πάρα πολύ καλά τι έκανε. Αν ερχόταν ασθενοφόρο νωρίς, αν καθόταν εκεί, το παιδί μου μπορεί να ζούσε» έχει αναφέρει ο ίδιος σε δηλώσεις του.  «Δεν οδηγούσε, είχε ένα όπλο στα χέρια του και σκότωνε κόσμο. Δεν έβλεπε τι έχει κάνει; Μια χαρά κατάλαβε. Τον εγκατέλειψε για να μην πάει φυλακή. Αν το πήγαινε στο νοσοκομείο μπορεί να ζούσε. Ήταν ζωντανό το παιδί μου» επιμένει ο Γιώργος Καρανίκας, και ζητά από τον 40χρονο να μην επαναλάβει την εκδοχή ότι δεν κατάλαβε τι συνέβη, ενώ σημειώνει ότι από την οικογένεια του 40χρονου δεν είχαν καμία επικοινωνία, «Κανείς δεν πήρε. Δεν είναι άνθρωποι αυτοί. Αυτοί είναι λεφτά», τονίζει χαρακτηριστικά.

Για την προανάκριση που διενεργεί το Ά Τμήμα Τροχαίας ΝοτιοΑναντολικής Αττικής, οι συνθήκες του θανατηφόρου δυστυχήματος με θύμα τον 25άχρονο Νάσο Καρανίκα, έχουν αποσαφηνιστεί από καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό το οποίο εξέτασαν από κάμερες εγκατεστημένες στο μήκος της διαδρομής που ακολούθησε το μαύρο Corvette και έχουν καταγράψει το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, μέχρι το σημείο που ακινητοποιήθηκε, στο 59 της Λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας και περιγράφονται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα. Όπως περιγράφεται, διακρίνεται το πολυτελές αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα -σε οριακά τελικές- όταν ο οδηγός επιχειρεί απωθητικό ελιγμό με «σφήνα», χάνει το πίσω μέρος του αμαξώματος από το μαύρο Corvette, χτυπάει το όχημα του 32άχρονου Αλβανού που κινείται σε παράλληλη πορεία και διεμβολίζει δεξιά του, το δίκυκλο του Νάσου Καρανίκα. Το μαύρο Corvette διακρίνεται- χωρίς ενδείξεις προσπάθειας  ελέγχου του από τον οδηγό του- να κινείται εκτός ελέγχου διαγώνια στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης, βγαίνει στον παράδρομο αφού παρασύρει κολονάκια και περίφραξη της επιχείρησης που εδρεύει στο σημείο και ακινητοποιείται σε σταθμευμένα.

Το πολυτελές όχημα από τις πρώτες ώρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, έχει μεταφερθεί σε φυλασσόμενη μάντρα της Τροχαίας, ώστε να εξετασθεί και από πραγματογνώμονες.