Γλυφάδα: Εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης και δηλώνει οδηγός της μαύρης Corvette

Τρία 24άωρα από το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε ο οδηγός της μαύρης Corvette εμφανίστηκε στην Τροχαία άνδρας ο οποίος δηλώνει ιδιοκτήτης του σπορ κουπέ αυτοκινήτου

(22/02-20.00) Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, ηλικίας 40ετών, φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη και ως οδηγός του οχήματος το μοιραίο βράδυ της Τετάρτης (19/02-01.30) και δίνει κατάθεση. Μεταξύ άλλων φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος με όχημα που οδηγούσε φίλος του, και τον ακολουθούσε.

Εμφανίστηκε αυτοβούλως(22/02-18.45) άνδρας ο οποίος δηλώνει ιδιοκτήτης του μαύρου πολυτελούς σπορ κουπέ, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο. Τα στοιχεία του, ήταν ήδη γνωστά στους Αστυνομικούς που είχαν αναλάβει τη διερεύνηση των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 25άχρονος Νάσος Καρανίκας. Σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, είχε προηγηθεί η εμφάνιση της ίδιας δικηγόρου το πρωί της Παρασκευής (21/02) στο Α Τμήμα Τροχαίας ΝοτιοΑνατολικής Αττικής, η οποία δήλωσε ότι εκπροσωπεί τον πελάτη της χωρίς ωστόσο να τον κατ ονομάζει ενώ δεν κατείχε ούτε έγγραφη εξουσιοδότηση, δεν μπόρεσε να λάβει τη σχετική δικογραφία και αποχώρησε.

Με αυτή την εξέλιξη, οι Αστυνομικοί του Α Τμήματος Τροχαίας ΝοτιοΑνατολικής Αττικής, πρόκειται να λάβουν από τον ιδιοκτήτη – οδηγό του οχήματος, ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που ζήτησε ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Η έρευνα συνεχίζεται, ώστε να αποσαφηνιστούν όλες οι λεπτομέρειες αναφορικά με τις συνθήκες του τροχαίου που ούτως η άλλως έχουν αποτυπωθεί σε βιντεοληπτικό υλικό που περιλαμβάνεται στην δικογραφία ενω σε βάρος του ααποδίδονται κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου δυστυχήματος.

Νομικοί ωστόσο σημειώνουν ότι σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του ΠΚ, το τροχαίο με εγκατάλειψη και θανάσιμο τραυματισμό (από αμέλεια) αποδίδεται ως πλημμέλημα, ενώ στο ανασφάλιστο όχημα που έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο επιβάλλεται πρόστιμο από 200.000€