Γκαρά (ΣΥΡΙΖΑ): «Η επικήρυξη από το επίσημο Κράτος είναι ακατανόητη, ζητάνε οι πολίτες να γίνουν καταδότες»

Με την “οπτική” της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, για την απόφαση επικήρυξης για την επίθεση σε βάρος του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Σε τηλεοπτική της εμφάνιση, η Βουλευτής Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστασία Γκαρά, υποστήριξε ότι η επικήρυξη με ΚΥΑ για τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου μετά την εισβολή στο γραφείο του (29/10), “παραπέμπει σε πρακτικές της δεξιάς της δεκαετίας του 1950”.

Αναλυτικά η δήλωσή της , «Απαράδεκτη και ακατανόητη η συγκεκριμένη πράξη, μία πράξη διαπόμπευσης, η οποία μας επιστρέφει στις αρχές της δεκαετίας του ’50 ενός κράτους της τότε δεξιάς που επέβαλε τέτοιες πράξεις διαπόμπευσης. Προφανώς είναι καταδικαστέα αυτή η πράξη ωστόσο αυτό που ήθελα να πω είναι ότι η έκδοση επικήρυξης από το επίσημο κράτος από την Αστυνομία είναι ακατανόητη μας ζητάνε ουσιαστικά οι πολίτες να γίνουν καταδότες.
Ποια λογική έχει; Επίσης προσβάλλονται τα στελέχη της αστυνομίας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Τα στελέχη της αστυνομίας είναι ικανότατα και μπορούν να συγκεντρώσουν με τον τρόπο που γνωρίζουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται. Η έκδοση επικήρυξης είναι πρωτόγνωρη δεν έχουμε ξαναδεί σε τέτοια περιστατικά πράξεις επικήρυξης. Δεν καλύπτω κανένα μακριά από μένα. Η διαπόμπευση συμπολιτών μας είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη».