“Αστυνομικός με υπομονή κι ευγένεια διαχειρίζεται άψογα την κατάσταση. Ζήσαμε στιγμή μεγαλείου, μικρών ανθρώπινων ρυθμίσεων”

Μια μαρτυρία επιβάτη λεωφορείου, για έναν από τους αφανείς “διαχειριστές” της καθημερινότητας… ήταν “το χαμόγελο της Κυριακής”

UpDate: Σύμφωνα με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, η ηλικιωμένη γυναίκας, όπως διαπίστωσαν οι Αστυνομικοί στο ΑΤ Συντάγματος , είναι Ελληνίδα, διατηρεί ΔΑΤ, και είναι 84ετών, ενώ δηλώνεται ως άστεγη. Σε επικοινωνία με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι λόγων υγειονομικού πρωτοκόλλου δεν δέχονται νεοεισερχόμενους, και η υπέργηρη γυναίκα, κοιμάται σε καναπέ του Αστυνομικού Τμήματος, μέχρι να βρεθεί χώρος χώρου φιλοξενίας ή θέση σε Υπνωτήριο από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων .

Το πρωί, επιβάτης του λεωφορείου 224 για Καισαριανή, ο Γιώργος Μπολάνης, έκανε δημόσια αναφορά για την άψογη διαχείριση του περιστατικού, από τον οδηγό της ΕΘΕΛ και τον Αστυνομικό  ο οποίος κλήθηκε να παραλάβει την υπέργηρη γυναίκα.

«Το χαμόγελο της Κυριακής. Λεωφορείο 224 για Καισαριανή. Ηλικιωμένη κυρία, εμφανώς ταλαιπωρημένη, σε αδυναμία να ελέγξει πού είναι και πού πάει. Ο οδηγός σταματάει σε στάση και ενημερώνει την αστυνομία να την παραλάβει, ενώ ταυτόχρονα της μιλάει φιλικότατα, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της. Σε 4′ φθάνει νεαρός αστυνομικός… με ευγένεια και σεβασμό εκμαιεύει από τη γιαγιά (η οποία ειρήσθω εν παρόδω μιλάει εξαιρετικά ελληνικά) ότι ψάχνει αστυνομικό τμήμα να βγάλει ταυτότητα γιατί έχασε την παλιά.
Ο αστυνομικός διαχειρίζεται άψογα την κατάσταση, της εξηγεί ότι είναι Κυριακή και μπορεί να έχουμε θεματάκι με τις διαδικασίες, της βγάζει όμορφα την ομολογία ότι είναι άστεγη (προφανώς ντρεπόταν να το πει) και ότι έχει κάποια ανηψιά στον Πειραιά που ενίοτε την φροντίζει. Με υπομονή και ευγένεια την παραλαμβάνει για τα περαιτέρω και η κυριούλα τον εμπιστεύεται και τον ακολουθεί. Οι επιβάτες, εν είδει “σιωπηλού χορού“, ζήσαμε στιγμή μεγαλείου των μικρών ανθρώπινων ρυθμίσεων. Καλό μήνα…», καταλήγει στη μαρτυρία του.