Μητέρας 15άχρονης, θύμα στο σεισμό της Σάμου: «Αγκαλιάστε όλοι τα παιδιά τους. Να τα αγαπάτε..»- Σήμερα οι κηδείες τους

Η μητέρα της 15άχρονης Κλαίρη, που καταπλακώθηκε από τοίχο στη διάρκεια του ισχυρού σεισμού στη Σάμο, έδωσε το δικό της μήνυμα, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό

«Ζήστε την κάθε στιγμή. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος. Αγκαλιάστε όλοι τα παιδιά τους. Να τα αγαπάτε» είναι το μήνυμα της μητέρας της 15άχρονης. Μαζί με το σύζυγο της και τους γονείς του 17άχρονου Άρη, συνάντησαν (31/10) στο Δημαρχείο της Σάμου τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τους εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση της πολιτείας στις οικογένειές τους.

«Επιτρέψτε μου καταρχάς να εκφράσω, για ακόμη μια φορά, την οδύνη μου για την απώλεια δύο νέων παιδιών. Όλη η Ελλάδα σήμερα θρηνεί αυτό το τραγικό γεγονός και η σκέψη μας είναι με τις οικογένειές τους και ο Θεός να τους δίνει δύναμη να ξεπεράσουν αυτό τον αφόρητο πόνο», ανέφερε στην έναρξη της δήλωσής του ο Πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση με τις δύο οικογένειες, και κατέληξε. «Δύο νέα παιδιά έχασαν τη ζωή τους επειδή κατέρρευσε ένας τοίχος από ένα ακατοίκητο κτίσμα, ο οποίος μπορεί να έπεφτε και σε ένα σεισμό πολύ μικρότερο από αυτόν. Νομίζω ότι έχουμε ένα χρέος ως Πολιτεία και ως τοπική αυτοδιοίκηση να ξαναδούμε αυτό το πρόβλημα. Είναι ένα ζήτημα το οποίο μας επισημαίνεται πάρα πολύ συχνά από ειδικούς. Ξέρουμε ότι τα καινούργια κτίσματα τα οποία φτιάχνονται αντέχουν σε σεισμούς και πολύ μεγαλύτερους από αυτόν που βιώσαμε χθες. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για παλιά ακατοίκητα κτίρια τα οποία ενέχουν έναν μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας. Είναι και αυτό ένα πρόβλημα από το παρελθόν το οποίο κληρονομούμε, θα σκύψουμε πάνω και σε αυτό το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουμε. Είναι νομίζω το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών των δύο νέων παιδιών»

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βαθύ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στάθηκε στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους τα δύο παιδιά και άφησε ένα λουλούδι.  Το μεσημέρι της Κυριακής (01/11) συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τα δύο παιδιά, ενώ στην εξόδιο ακολουθία, θα παραστεί η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. «Δεν έχω λόγια για να εκφράσω την θλίψη για τον χαμό των δύο παιδιών μας που επέστρεφαν από το σχολείο τους την ώρα του σεισμού στη Σάμο. Η σκέψη και μόνο μας φέρνει δάκρυα και οδύνη. Ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να ελαφρύνει τον πόνο των οικογενειών, των φίλων και των οικείων τους. Στεκόμαστε δίπλα τους και στέλνουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας» καταλήγει στο σχόλιό της.