ΑΣΟΕΕ: Επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο του Πρύτανη (φωτο)

Καταδρομική εισβολή “τάγματος εφόδου” με κουκούλες προκάλεσε βανδαλισμούς στο γραφείο του Πρύτανη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οι βάνδαλοι ταραξίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, εισέβαλλαν (29/10-11.30) στο γραφείο του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ. Με φραστικές απειλές και ύβρεις οι δράστες της επίθεσης προπηλάκισαν τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου . Κατά την παραμονή τους στο χώρο, προκάλεσαν βανδαλισμούς αναγράφοντας συνθήματα στους τοίχους και φθορές σε έπιπλα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Πρυτανείας, πριν τραπούν σε φυγή.

«Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του Πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του» επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.