Γ.Πανούσης: Το "άβατο των Εξαρχείων", σε πολιτικό διάλογο.

Πολιτική συζήτηση θα επιχειρήσει να προκαλέσει για το “άβατο των Εξαρχείων” και την επικίνδυνη “αυτόκλιτη” καταδρομική δράσης ατόμων του “χώρου” στην περιοχή, ο αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Πανούσης, μετά τη δολοφονική επίθεση σε Τροχονόμους με αυτοσχέδιες μολωτοφ.

Η δολοφονική επίθεση μικρής ομάδας ατόμων, κατα πληρώματος περιπολικού της Τροχαίας που επιλαμβανόταν σε τροχαίο ατύχημα (06/02) επισπεύδει τις πολιτικές αποφάσεις, για την επιχειρησιακή αντιμετώπιση περιστατικών από την ΕΛΑΣ στην περιοχή των Εξαρχείων.
Συμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό, ο οποίος διαθέτει και επιστημονική εμπειρία ως Καθηγητής Εγκληματολογίας, η πολύχρονη παρουσίας ομάδων και ατόμων με ιδεολογικό υπόβαθρο θέσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, και υποστηρικτές των καταδρομικών επιθέσεων, στην περιοχή των Εξαρχείων, θα πρέπει να επιλυθεί οριστικά, με πολιτικές αποφάσεις.
Άμεσα- λόγω και των γεγονότων-, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό, θα τεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα από τον αρμόδιο Υπουργό.
Πρόθεση του Γ.Πανούση, είναι να ζητηθεί ευρεία πολιτική συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων του κοινοβουλίου, για την επίλυση και την αντιμετώπιση του προβλήματος στο «άβατο των Εξαρχείων».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport