Ένωση Αστυνομικών Φωκίδας: Καταγγέλλει διάθεση Αστυνομικών σε Βουλευτή ο οποίος επισκέφτηκε σαλέ του Παρνασσού.

Με την “επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός της” η Ένωση Αστυνομικών Φωκίδας, ζητάει από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ απαντήσεις με αφορμή δημοσιευματα, για διάθεση αστυνομικών στην επιτήρηση σαλέ του Παρνασσού, το οποίο είχε επισκεφτεί Βουλευτής για αναψυχή.

image

Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της ΝΔ, κατά την διαμονή του στο σαλέ «Έλατος»- συγκρότημα κατοικιών στον Παρνασσό, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (31/01-01/02) ζήτησε επιπλέον Αστυνομική επιτήρηση η οποία εστάλη από τα ήδη υποστελεχωμένα ΑΤ Γραβιάς και ΑΤ Δελφών της Δ.Α. Φωκίδας, προκαλώντας δυσλειτουργία λόγω έλλειψης προσωπικού, ενω απέμειναν να λειτουργούν με έναν Αστυνομικό σε επιφυλακή.
” Για μία ακόμη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε σοβαρές παρατυπίες και να θέσουμε ερωτήματα προς απάντηση, που αφορούν τους συνάδελφούς μας που εκτέλεσαν υπηρεσία πέριξ του ανωτέρω συγκροτήματος κατοικιών αλλά και τους πολίτες της Φωκίδας” αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Φωκίδας.
“Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι τα εξής:
1oν Υπήρξε γραπτή διαταγή για την προαναφερόμενη επιτήρηση; Εάν υπήρξε, πότε εκδόθηκε και από ποιον;
2oν Τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες των αναφορών άφιξης και αναχώρησης επισήμου προσώπου;
3oν Τροποποιήθηκε εκτάκτως η προγραμματισμένη υπηρεσία των συνάδελφών μας και όχι για τις ανάγκες της εμφανούς αστυνόμευσης;
4oν Για μια ακόμη φορά καταστρατηγήθηκε ο κανονισμός που διέπει τη λειτουργία των ομάδων ΔΙΑΣ, Π.Κ.Ε και Π.Τ.Α. που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και μόνο για αυτό δεν χρησιμοποιούνται στη Φωκίδα;
5ον Την ίδια ώρα που ελάμβαναν χώρα τα συγκεκριμένα γεγονότα, επηρεάστηκε η αστυνόμευση των υπολοίπων περιοχών του Δήμου Δελφών;
6ον Ποιος φέρει την ευθύνη για την ασφάλεια των συνάδελφών μας, οι οποίοι διατάχθηκαν και εκτέλεσαν υπηρεσία κατά μόνας, σε περιοχή που πριν λίγο καιρό αποτέλεσε το ορμητήριο επικίνδυνων κακοποιών και συνάδελφός μας από τη Βοιωτία πλήρωσε παρόμοιες διαταγές με τη ζωή του; Εάν έπρεπε να προστατευτεί σωστά ο εν λόγω βουλευτής, αυτό θα γινόταν με έναν (1) αστυνομικό σε κάποιες βάρδιες;
7ον Θα ερευνηθούν τα ανωτέρω καταγγελλόμενα σε βάθος από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και θα αποδοθούν οι όποιες πειθαρχικές ευθύνες εάν υπάρχουν, όπως ο ίδιος έχετε δηλώσει σε γενικό συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ ή θα μείνουμε για μια ακόμη φορά στο ίδιο έργο θεατές” σύμφωνα με τη ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Φωκίδας.
Η καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Φωκίδας, κοινοποιείται προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Δημητρη Τσακνάκη, τον αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Πανούση, στον Επιθεωρητή Ν.Ελλάδος και τους Ανώτατους Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ της περιφέρειας Στερεάς καθώς επίσης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.
Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης, τα μέλη του ΔΣ, ζητούν από τον Αρχηγο της ΕΛΑΣ, άμεση παρέμβασή  και απαντήσεις, ενώ, “στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Πανούση Ιωάννη κοινοποιείται η παρούσα καταγγελία μας, προκειμένου να λάβει γνώση του θέματος και να δει ο ίδιος προσωπικά πως παρόλο που πάγια θέση της ομοσπονδίας μας αλλά και της ένωσής μας είναι η αστυνομία να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, δυστυχώς αυτό δεν εφαρμόζεται στη Φωκίδα, μιας και οι αστυνομικοί από τη μία επιτηρούν τουριστικά θέρετρα και από την άλλη αντικαταστούν την εξωτερική φρουρά των φυλακών, όχι μόνο της Φωκίδας αλλά και της λοιπής Στερεάς.
Στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας που κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείτε όπως εξετάσει ποιος είναι αυτός ο οποίος αποφασίζει να μην τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας κατά την εκτέλεση υπηρεσίας και θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους τους αστυνομικούς”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport