ΠΑΤΡΑ: Διαταξη δημοσιοποίησης για τον 55άχρονο προφυλακιστέο παιδόφιλο. -ΦΩΤΟ

Με Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφίες 55χρονου ο οποίος είχε συλληφθεί (17/01) στην Πάτρα για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με τη διάταξη πρόκειται γία τον Τριαντάφυλλο Λιάπη του Κωνσταντίνου, που γεννήθηκε την 10-10-1960, στην Αθήνα.
image

Ο 55χρονος, free lancer τραπεζικός υπάλληλος, με σπουδές σε συστήματα πληροφορικής -τοποθετούσε και συντηρούσε υπολογιστικά προγράμματα τραπεζών- συνελήφθη (17/01) ενώ τον καταζητούσαν οι Αμερικανικές αρχές τα τελευταία 2,5 χρόνια, για υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας. Τα τελευταία 4 χρόνια για παρόμοια αδικήματα ο 55χρονος απασχολεί τις ελληνικές Διωκτικές Αρχές.
Σε βάρος του, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων, και κρίθηκε προφυλακιστέος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν σε βάρος του, από την προανακριτική έρευνα των Αστυνομικών, ο 55άχρονος επισκεπτόταν ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ συμμετείχε και σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας (chat), υποστηρίζοντας ότι συμμετείχε σε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Από την Αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι είχε αποστείλει στο εξωτερικο, μέσω courier, ως μηνιαία συνδρομή το ποσό των 170€ σε ιστοσελίδα παιδόφιλων για να λάβει πρόσβαση σε φωτογραφίες και βίντεο υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Με έγγραφό του, το Κέντρου Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Τελωνείου των Η.Π.Α. (ICE), ενημέρωνε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 55χρονος, αφού άλλαξε την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, έστειλε σε άλλους χρήστες του διαδικτύου 39 φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας. Απο την εξερεύνηση στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε στην κατοχή του, ανευρέθηκαν 12.031 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, συνολικού μεγέθους που ξεπερνά τα 3,5 Gigabyte αποθηκευτικού χώρου.
Ο 55χρονος παραπέμφθηκε στις Εισαγγελικές Αρχές της Πατρας και σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, κρίθηκε προφυλακιστέος.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, ιδίως των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και καθιστά ευχερέστερη την πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του υπό κρίση αδικήματος και τη διερεύνηση της συμμετοχής του κατηγορουμένου και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Υπενθυμίζονται ο αριθμός 11188, το e-mail [email protected] και η εφαρμογή (application) για smartphones, CYBERKID, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport