Φθιώτιδα: Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 57άχρονου στον Αγιο Κωνσταντίνο

Συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Λαμίας της ΔΑ Φθιώτιδας, ο δράστης της δολοφονίας του 58άχρονου ο οποίος βρέθηκε νεκρός στον Αγιο Κωνσταντίνο.

Από τα ξημερώματα, ομολόγησε και συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του 58άχρονου το πτώμα του οποίου εντοπίσθηκε (12/06-0620) από περιπατητή, σε αλσος παραπλεύρως της Εθνικής Οδού, στην πΕΟ Αθηνών Λαμίας στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου.

Στον απολογητικό του ισχυρισμό φέρεται να υποστήριξε ο 70άχρονος ότι με το θύμα, είχαν οικονομική διαφωνία, καθώς του είχε υποσχεθεί να τον μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, εναντι του ποσού των #€500. Όταν έφτασαν στον Αγιο Κωνσταντίνο, και αφού εφαγαν σε εστιατόριο της παραλίας, ο 58άχρονος H.Schick, όπως φέρεται να υποστηρίζει ο δράστης στην απολογία του, ζήτησε τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει, και διαπληκτίστηκαν έντονα. Με μαχαίρι που έφερε στην κατοχή του τον έπληξε χωρίς -όπως φέρεται να αναφέρει- να γνωρίζει ότι τον είχε δολοφονήσει. Στη θέα του αιμόφυρτου άνδρα, ο 70άχρονος επιβιβάστηκε στη θέση του οδηγού στο αυτοκίνητο του θύματος, και διέφυγε από το σημείο σε κατάσταση πανικού πέρασε με το αυτοκίνητο πάνω από το σώμα του Η.Schick. Περιπλανήθηκε φέρεται να ισχυρίζεται όλες αυτές τις ημέρες ενώ παράλληλα επιχειρούσε να βρει τρόπο να αποκρύψει τα ίχνη του.

Ο κατ ολολογίαν δράστης εντοπίσθηκε στην Αλεξάνδεια Ημαθίας, με το αυτοκίνητο του θύματος στην κατοχή του, το οποίο είχε μεταφέρει σε συνεργείο καθώς είχε υποστεί βλάβη. Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας, ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών κατά την προανακριτική έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης, εντόπισαν επαφές του 58άχρονου και προσδιόρισαν κύκλο υπόπτων.

LandRover_ΈΓΚΛΗΜΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑ_

Ο 70άχρονος κατ ομολογίναν δράστης, με ποινικό παρελθόν, πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, καθώς είχε καταδικαστεί για απάτες ακάλυπτες επιταγές και άλλα συναφή αδικήματα, φέρει στην κατοχή του τέσσερα διαβατήρια καθώς κατά το παρελθόν είχε δραστηριοποιηθεί σε Τσεχία, Νότιο Αφρική και χώρες του εξωτερικού με “ποικίλες” δραστηριότητες. Οι ισχυρισμοί τους οποίους έχει παραθέσει φέρονται να μην αποδίδουν επακριβώς τα κίνητρα της δολοφονίας του 58άχονου, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αστυνομικών της Ασφάλειας Λαμίας- ωστόσο δε φέρεται να έχει πρόθεση να αποκαλύψει επακριβώς τα κίνητρα του εγκλήματος.

Φέρεται ο κατ ομολογίαν δράστης να προσδιορίζει τη γνωριμία του με το θύμα τον τελευταίο ένα χρόνο και υποστηρίζει ότι σχεδίαζαν να κάνουν “δουλειές” μαζί, μεταξύ άλλων η λειτουργία  Gay Bar στην Ισπανία, όπου διατηρούσε επαφές ο 70άχρονος, καθώς και στην Τσεχία όπου είχε στην ιδιοκτησία του ακίνητη περιουσία και ταξίδευε συχνά.

Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Λαμίας ο Αστυνομικός Διεύθυνσης Φθιώτιδας, Αστέριο Μαντζιώκα, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας, Χρήστος Μουτσώκος υπο ρο συντονισμό του μ προϊσταμλενου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Στερεάς Ελλάδας, Σταύρο Κουτουλογένη.

Με την ποινική δικογραφίας σε βάρος του, ο 70άχρονος αναμένεται να μεταχθεί (21/06) ενώπιον του Εισαγγελέα Λαμίας.