“Θα μπορούσαν να τεθούν πολλά ερωτήματα, αν”..

Η επιλογή της ανοιχτής εκδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων από την Ομοσπονδία των Αστυνομικών, παραμένει θέμα συζήτησης για τις επιπτώσεις και τις στοχεύσεις της ενέργειας, με τους Αστυνομικούς να παραθέτουν τα σχόλιά τους.

“Η πρόσκληση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. σε ανοικτή ειρηνική εκδήλωση, που σκοπο έχει να αναδείξει την ελευθερία σκέψης και έκφρασης στην πλατεία Εξαρχείων πιθανολογώ πως έχει ως στόχο πέραν του αιφνιδιασμού, την πίεση για κάποια συνάντηση και ίσως την ανάσχεση κάποιων μέτρων που ψηφίστηκαν εις βάρος των ένστολων, η ακόμη και την διεκδίκηση κάποιου νέου αιτήματος προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπ.Προ.Πο.
Δεν ξέρω βέβαια εάν η αισιοδοξία των εμπνευστών της κίνησης αυτής έχουν τις πληροφορίες ότι αληθινά η πολιτική ηγεσία ενδιαφέρεται για την σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών που θα ήθελαν να παραβρεθούν στην ανοικτή εκδήλωση, ή για τις δυνάμεις των συναδέλφων που θα χρησιμοποιηθούν για ένα τέτοιο εγχείρημα και τους κινδύνους που εμπεριέχει, εάν τελικά πραγματοποιηθεί, αυτή η παράδοξη (κατ εμέ πάντα) πρωτοβουλία.
Σε κάθε περίπτωση τα ερωτήματα είναι πολλά, μα τα κυριότερα που με απασχολούν είναι:
1ον) Αν κάποιος συνάδελφος η πολίτης κάτοικος της περιοχής τραυματιστεί με αφορμή την εκδήλωση αυτή, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;
2ον) Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. έχει σκοπό να συνεχίσει αυτές τις δράσεις; Θα πάει και στην πλατεία Βαθης η στην πλατεία Ομονοίας για να διαμαρτυρηθεί και να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα με τα ναρκωτικά και την πορνεία που μαστίζουν τα στενά του κέντρου της πρωτεύουσας;
Θα μπορούσαν να τεθούν πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα, αν και θεωρώ ότι εκτός της εφήμερης διαφήμισης στο τέλος θα πούμε για ακόμα μια φορά πως έγινε πολύς ντόρος για το τίποτα”, σχολιάζει ο Γιάννης Μακρής , απο την Ένωση Καρδίτσας.