Άγιος Κωνσταντίνος: Τις επαφές του 57άχρονου στη Φθιώτιδα ερευνούν οι Αρχές ενώ αναζητούν και το τζιπ του

Επαφές και διασυνδέσεις του 57άχρονου καθώς και τους λόγους που βρέθηκε στην περιοχή της Φθιώτιδας με αγνώστων στοιχείων άνδρα, εξετάζουν Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας.

Με τα ευρήματα κατά την αυτοψία στη σκηνή εγκλήματος περιορισμένα και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες να μην παρέχουν συνδρομή στο προανακριτικό έργο, η Ασφάλεια Λαμίας, εκφράζεται συγκρατημένα αισιόδοξη για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 57άχρονου, Η.Schick, το πτώμα του οποίου εντοπίσθηκε σε υπαίθριο χώρο επί της πΕΟΑΛ στο ύψος του “Λεβέντη”(11/06-06.20).
Η δολοφονία αποκαλύφθηκε οταν περιπατητής εντόπισε αιμόφυρτο το πτώμα του 57άχρονου, στο υπαίθριο πάρκινγκ, πριν το συγκρότημα “Λεβέντη” ανάμεσα στον Άγιο Κωνσταντίνο προς τα Καμένα Βούρλα. Ένα βίαιο λάκτισμα στο μάτι εντόπισε  και στο πρόσωπο του θυματις, διέκρινε κατα τη νεκροτομή που διενεργησε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσια του Πειραιά -καθώς η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας δε λειτουργεί- ο Ηλίας Μπογιόκας. Ως αιτία θανάτου αποδίδονται τα πολλαπλά- περισσότερα από 15 βαθιά τραύματα – στην ανω κοιλιακή και ανω θωρακική χωρα, από μαχαίρι που έχουν πλήξει ζωτικά όργανα και αρτηρίες. Παράλληλα, ο ιατροδικαστής εντόπισε ίχνη από ελαστικό οχήματος- εκτιμάται ότι πρόκειται για το τζιπ του θύματος με το οποίο διέφυγε ο δράστης μετά το έγκλημα- στο σώμα του 57άχρονου. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, ο θάνατος του 57άχρονου προσδιορίζεται (μεταξύ 01.00 και 03.00) τα ξημερώματα της Κυριακής (11/06).
Όπως εκτιμάται από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας  ο δράστης μετά το Έγκλημα, σε έντονη συναισθηματική και ψυχολογική φόρτιση επιβιβάστηκε στη θέση του οδηγού του τζιπ για  να απομακρυνθεί αναπτύσσοντας ταχύτητα παρασύροντας και το πτώμα του 57άχρονου πεσμένο στο έδαφος.
Κατά την εξακρίβωση στοιχείων του 57άχρονου, προέκυψε η ταυτότητα του. Κάτοικος εν ζωή Γλυφάδας Αττικής, ο 57άχρονος δεν ήταν παντρεμένος ωστόσο ήταν πατέρας (εκτος γαμου) μιας κόρης  μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, την οποία είχε αναγνωρισει.
Κατά την Αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης μαρτυρίες προσδιόρισαν την παρουσία του 57άχρονου κι ενός ακόμα άνδρα (Ελληνα, ηλικίας περίπου 45-50 ετων) το βραδυ του Σαββάτου (10/06) σε κατάστημα εστίασης στο λιμανι του Αγιου Κωνσταντίνου, όπου και παρέμειναν ως αργά το βράδυ. Ο άνδρας αναζητείται από τις Αρχές Ασφαλείας Λαμίας. Οι δύο άνδρες με το αυτοκίνητο -τύπου τζιπ- του 57άχρονου, στη θεση του οδηγού, κινήθηκαν με κατεύθυνση προς τη Λαμία.

Στη διαδρομή που ακολούθησαν οι δύο άνδρες, μεχρι το πάρκινγκ πριν το συγκρότημα “Λεβέντη”, δεν υπάρχει κάποιο σύστημα καταγραφής εικόνας με το σημείο να παραμένει “τυφλο” και τα όσα σημειώθηκε μεταξύ τους, να μην εχουν καταγραφεί.

Απο την Ασφαλεια Λαμιας ζητήθηκε απο τη διαχειρίστρια εταιρεία των αυτοκινητοδρόμων, το βίντεοληπτικο υλικό καταγραφής της κίνησης από τις σήραγγες. Ωστόσο λόγω τεχνικού προβλήματος το υλικό από τις κάμερες προκειμένου προκύψουν οι χρόνοι διέλευσης του οχήματος του 57άχρονου και της πορείας που ακολούθησε στη συνέχεια ο δράστης κατα τη διαφυγής του, πρόκειται να τους διαβιβαστεί (με καθυστερήσω)μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Στη σκηνή εγκλήματος οι Αστυνομικοί εντόπισαν δίπλα στο πτώμα του 57αχρονου κινητό τηλέφωνο με ελάχιστες καταχωρήσεις σε επαφες. Από την Ασφάλεια Λαμίας προσαγωγές υπόπτων δεν έχουν προσδιορίσει το δράστη του εγκλήματος ο οποίος διαφεύγει και αναζητείται.
Απο το σπίτι στο οποίο διέμενε ο 57χρονος στη Γλυφάδα αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας κκατάσχεσαν έναν υπολογιστή και μια ηλεκτρονικη συσκευή τα οποια και μεταφερθηκαν στη ΔΕΕ για εξερεύνηση.
Προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Λαμίας κι επιχειρούν να ταυτοποιήσουν τον έτερο άνδρα, ο οποίος εκτιμάται ότι πρόκειται για το δράστη του εγκλήματος στην εξιχνίαση της υπόθεσης.