Εξάρχεια: “Καθαρά”.. τα σπίτια των αντιεξουσιαστών μελων του Ρουβίκωνα

Χωρις ευρήματα η Αστυνομική έρευνα στα σπίτια αντιεξουσιαστών μελων της συλλογικότητας Ρουβίκωνας.

image

Ανώνυμο τηλεφώνημα, προκάλεσε την κινητοποίηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο οποιο αναφέρθηκε η ύπαρξη οπλισμού που ενδεχομένως σχετίζεται με την εκτέλεση (07/06) του 36άχρονου Αιγύπτιου Allesh Mohamed ή “Χαμπίμπι”- στον πεζόδρομο της Θεμιστοκλέους με δυο όπλα, απο αταυτοποιητους προς το παρόν δράστες-, στα σπίτια μελών της συλλογικότητας “Ρουβίκωνα”.
Αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας (19/07) πραγματοποίησαν έρευνες, στα σπίτια του αντιεξουσιαστή Γ.Καλαϊτζίδη, επικεφαλής των δραστηριοτήτων της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβικωνας καθως και δύο ακόμη μελών Γουλα και Πετρατου. Ο Γ.Καλαϊτζίδη, την περασμένη Άνοιξη είχε δεχθεί επίθεση από τον 36άχρονο Αιγύπτιο “Χαμπίμπι” (Allesh Mohamed) στην πλατεία Εξαρχείων. Με ενυπόγραφο κείμενο- καταγγελία εκανε αναφορα στις δράσεις του Αιγύπτιου Allesh Mohamed και στη μαφία των ναρκωτικών, που δρουν στα Εξαρχεια.  Την εκτέλεση του “Χαμπίμπι”, ανέλαβαν πρόσφαταν οι «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».
Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές η έρευνα στα διαμερίσματα των τριών αντιεξουσιαστών, ολοκληρώθηκε χωρίς ευρήματα τα οποία ενδεχομένως στοιχειοθετούσαν κατηγορίες σε βάροςτους
Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ωστόσο, μετά απο την άκαρπη -όπως εξελίχθηκε- έρευνα, εξετάζουν και το ενδεχόμενο να πρόκειται ακόμη και για «στοχευμένη» καταγγελία, με σκοπο την αποδομηση της αστυνομικής έρευνας.
Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας σε ιστοσελίδα διακινησης ιδεων του αντιεξουσιαστικού χώρου επιβεβαίωσε τις έρευνες αναφέροντας χαρακτηριστικά: »Θα υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση. Η καταστολή δεν μας φοβίζει, αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας».