Τρομοκρατική ενέργεια η εκτέλεση του Αιγύπτιου στα Εξάρχεια, για την ΕΛ.ΑΣ

Ειδικοί αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν κείμενο ανάληψης ευθύνης και τίθενται σε αυξημένη ετοιμότητα στην περιοχή των Εξαρχείων καθώς αποδίδουν την εκτέλεση του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών σε τρομοκρατική ενέργεια 

Η ανάληψη ευθύνης από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων”, με ανάρτηση κειμένου (09/07) σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, έρχεται ένα μήνα μετά την εκτέλεση (07/06) του 36άχρονου Αιγύπτιου, γνωστό στα Εξάρχεια ως “Χαμπίμπι” από το συνοδό δικύκλου με έξι βολίδες από δύο πιστόλια και χαριστική βολή.

Ο 36άχρονος Αιγύπτιος Αϊές Μοχαμάντ, ήταν “βαποράκι” συμμοριών Αλβανών που δρουν στην περιοχή των Εξαρχείων. Είχε ταυτοποιηθεί με πέντε διαφορετικούς συνδυασμούς στοιχείων και ονόματα και είχε απασχολήσει τις Αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα, ενώ ως “Αχμέτ Μοχαμάντ” είχε στην κατοχή του  δύο διαβατήρια Αιγύπτου.

Στις 27 Ιουνίου 2013 συλλαμβάνει για πρώτη φορά, ως δράστης τραυματισμού σε βάρος αλλοδαπού, με μαχαίρι μέσα σε καφενείο στα Καμίνια. Σε άλλη περίπτωση είχε συλληφθεί για παράνομη οπλοφορία στην περιοχή του Ρέντη, ενώ έχει απασχολήσει και είχε εκτίσει ποινή για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων. Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής η δολοφονίας του “Χαμπίμπι”, είχε αποδοθεί σε πράξη αντεκδίκησης και ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ποινικών κυκλωμάτων.

wp-1457936259110.jpg

Ωστόσο η ανάληψη της πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων” των Εξαρχείων, με συντάκτες οργανωμένους αντιεξουσιαστές, αποδίδουν την εκτέλεση του Αιγύπτιου, σε «εκδικητές της πλατείας» ως αντίποινα για των τραυματισμό τριών αντιεξουσιαστών, τον περασμένο Μάρτιο,  και ενισχύει την ανησυχία και τον προβληματισμό των Αρχών για την “επόμενη κίνησή” τους.. . Μετά και από αυτή την εξέλιξη, την υπόθεση διερεύνησης της υπόθεσης ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική.

Είχε προηγηθεί η ένοπλη πορεία την οποία πραγματοποίησαν (12/03) αντιεξουσιαστές, στους δρόμους των Εξαρχείων, ενάντια στη δράση των εμπόρων ναρκωτικών στα Εξάρχεια, και όπως σημειώνουν έμπειροι Αξιωματικοί της Ασφάλειας, η νεότερη εξέλιξη, “μετατρέπει το ελάχιστα πιθανό, και ακραίο” -όπως θεωρούσαν οι Αρχές – “σενάριο, να λαμβάνει πρωτοφανείς διαστάσεις .

«Η ανάληψη ευθύνης, έρχεται σε ακολουθία της ένοπλης πορείας των αντιεξουσιαστών. Η περιοχή, έχει υπάρξει πεδίο αντιπαράθεσης και στο πρόσφατο παρελθόν, τα τελευταία επεισόδια τείνουν να προκαλέσουν τη γκετοποίηση της περιοχής. Η εξέλιξη αυτή, ενδεχομένως, αν δεν αντιμετωπισθεί άμεσα, θα μπορούσε να προκαλέσει μία εξαιρετικά ακραία κατάσταση, μεταξύ ποινικών και αντιεξουσιαστών. Κάτι τέτοιο, θα ήταν τρομακτικό», σχολιάζει Αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο Nantiareport.gr.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αναμένεται να κλητεύσουν σε κατάθεση στέλεχος αυτοπροσδιοριζόμενο στον αντιεξουσιαστικό “χώρο”, μέλος του ΒΟΧ και του “Ρουβίκωνα”, ο οποίος είχε στοχοποιήσει σε κείμενο του, μετά το επεισόδιο του ξυλοδαρμού, τον 36άχρονο Αιγύπτιο.

wp-1457904724023.jpg

Η παρατήρηση των πραγματικών  γεγονότων όπως καταγράφονται και πληροφοριακό υλικό που έχει περιέλθει στο επιτελείο της Κρατικής Ασφάλειας, αναδεικνύει και επιβεβαιώνει με το χειρότερο τρόπο το ιδιότυπο “άβατο” του “Εξαρχειστάν” που θέτει σε ομηρία την επίσημη Πολιτεία, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. αδυνατεί να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες με οργανωμένες ομάδες αυτόκλητων “εκδικητών” να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες, όπως είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή του και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Τελικά, η κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων, φαντάζει ιδανική μόνο στην πολιτική ηγεσία γιατί στην επιχειρησιακή πραγματικότητα του ένστολου προσωπικού αλλά και στην καθημερινότητα του κοινωνικού συνόλου, η ασφάλεια και το αίσθημα της προστασίας είναι έννοιες που θα πρέπει να ανατρέξει κάποιος, σε ερμηνευτικό λεξικό.