“Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων”: “Στις απαντήσεις σχετικά με ζητήματα περιφρούρησης του λαού και του κινήματος, εντάσσουμε και τη δίκαιη εκτέλεση του Χαμπίμπι”

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ως “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων”, με ανάρτηση ανάληψης ευθύνης σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του 36άχρονου Αιγύπτιου “Χαμπίμπι”, στα Εξάρχεια

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εκτέλεση του μαφιόζου Χαμπίμπι, ο οποίος εδώ και χρόνια πρωτοστατούσε σε περιστατικά βίας απέναντι σε κατοίκους και θαμώνες της περιοχής των Εξαρχείων, με αποκορύφωμα την δολοφονική επίθεση σε τρείς συντρόφους του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ τον περασμένο Μάρτη»..
Με αυτή την εισαγωγή η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ως “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων“, ανέλαβαν την ευθύνη για τη δολοφονία του 36άχρονου Αιγύπτιου “Χαμπίμπι”, στα Εξάρχεια, τον περασμένο Ιούνιο.
..”Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της αναγκαιότητας, για εύρεση απαντήσεων σχετικά με ζητήματα περιφρούρησης του λαού και του κινήματος, εντάσσουμε και τη δίκαιη εκτέλεση του Χαμπίμπι. .. Eμείς, αποτιμώντας θετικά αυτές τις κινητοποιήσεις θελήσαμε να συμβάλουμε σε αυτές με τους δικούς μας όρους. .. Ο καθένας λοιπόν ας κάνει την επιλογή του“.. οι συντάκτες του κειμένου επιχειρούν να παραθέτουμε ιδεολογικούς ισχυρισμούς για την δολοφονία του Αιγύπτιου.

Σε άλλο σημείο της ανάληψης ευθύνης, για τη δολοφονία του Αιγύπτιου, αναφέρουν «Ο παρανοϊκός χαρακτήρας του συγκεκριμένου ατόμου και η ασύστολη βία που ασκούσε με τη παραμικρή αφορμή, τον καθιστούσαν ως κατά συρροή δυνάμει δολοφόνο, ως φόβο και τρόμο της περιοχής… Ο Χαμπίμπι ήταν στρατολογημένος από τη μαφία των Εξαρχείων.. Η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι και η εφαρμογή του λαϊκού-επαναστατικού δικαίου επέβαλε τη θανατική του καταδίκη… Γιατί κάποιος έπρεπε να αναλάβει δράση..».

..”Εκτελώντας τον Χαμπίμπι, κάναμε ξεκάθαρο πως αμφισβητούμε έμπρακτα την ηγεμονία των ναρκέμπορων. Πως έχουμε και εμείς τα μέσα για να τους αντιμετωπίσουμε και πως αν χρειαστεί θα εμπλακούμε σε μια μετωπική αναμέτρηση μαζί τους. Μια αναμέτρηση ιστορικά και πολιτικά επιβεβλημένη“.. παραθέτουν σε άλλο σημείο του κειμένου τους, οι συντάκτες της ανάληψης ευθύνης.

..”Αυτός ο σεισμός είναι ο στόχος μας, και για να τον καταφέρουμε πρέπει αρχικά να χωρίσουμε ευκρινώς τα στρατόπεδα. Ποίοι είμαστε εμείς και ποιοι είναι απέναντι μας.. Δεν είμαστε όλοι μια γειτονιά και αυτή η γειτονιά δεν μας χωράει όλους“, αναφέρουν μεταξύ άλλων στο μακροσκελές κείμενο το οποίο δημοσίευσαν.