Κουρούτες Ρεθύμνου: Η διάσωση της 16άχρονης Clarisa (ΦΩΤΟ)

Σχεδόν 24ωρες διήρκεσε η περιπέτεια για τη 16άχρονη Ελληνικής καταγωγης Clarisa Πλατύρραχου Poon, η οποία είχε εξαφανιστεί ενώ ακολούθησε κοπάδι κατσίκια.

image

“Ήμουν μαζι με τα κορίτσια. Απομακρύνθηκα ενω ακολούθησα κάτι ζωα (κατσικια). Έπεσα και χτύπησα, έχασα τον προσανατολισμό μου φωναζα αλλα δε με ακουγε κάνεις. Κουράστηκα και με πηρε ο υπνος μεσα στο δάσος. το πρωί άκουσα σκυλια και πετάχτηκα στον ύπνο μου. Φώναζα για βοήθεια αλλά δε με ακουγε κανεις.. η φωνή μου έκλεισε να φωναζω.. το πρωι ακουσα να με καλουν και πηγα προς τα εκεί που άκουγα τις φωνες. Και ειδα τους ανθρώπους που με αναζητουσαν” θυμάται και περιγράφει ασφαλής πια, κοντά στην οικογένειά της, η 16άχρονη Ελληνικής καταγωγης Clarisa Πλατύρραχου Poon.

image

Η έφηβη μαθήτρια, εξαφανίστηκε ενω έπαιζε με τη μικρότερη αδελφή της και φίλες τους, το απόγευμα της Κυριακής (17/07) στην περιοχή Κουρούτες Αμαρίου στο Ρέθυμνο.
Κλιμάκιο της Αστυνομίας της ΕΜΑΚ απο την Πυροσβεστική και Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης Ηρακλείου Κρήτης, κινητοποιηθηκαν για την ανεύρεσή της.

image

Η 16άχρονη  εντοπίσθηκε  (18/07- 18.00) σε καλή κατάσταση, φέροντας κάποιες αμυχές στα χέρια και τα πόδια, λόγω της πυκνής βλάστησης στην περιοχή. Όχημα της Αστυνομίας με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παρέλαβε άμεσα την έφηβη κοπέλα και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Αγ. Φωτεινής Αμαρίου, απ όπου και την παρέλαβαν οι γονεις της.