Επιχείρηση Ματρόζου, Κουκάκι: “Οι “φρούδες υποσχέσεις” τους διήρκεσαν όσο το επικοινωνιακό τους παιχνίδι στις πλάτες των ενστόλων”

Κείμενο ενστόλων αναγνωστών, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του NantiaReport.gr, αναφορικά με την αποκατάσταση του επιχειρησιακού εξοπλισμού των μελών της ΟΠΚΕ που καταστράφηκε στην επιχείρηση στο Κουκάκι, που παρέμειναν .. εξαγγελίες

Με τίτλο “Δίαυλος επικοινωνίας η Ο.Π.Κ.Ε” ένστολοι απέστειλαν το ακόλουθο κέιμενο

“Έκπληξη προκάλεσαν ως γεγονός, που στιγμάτισε την καθημερινότητα των ενστόλων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, τα επεισόδια της Ματρόζου. “Θαυμασμό” ωστόσο προκαλεί η αδιαφορία της Ηγεσίας για την αντικατάσταση των υλικών που καταστράφηκαν ολοσχερώς κατά την εκτέλεση των εντολών του επιχειρησιακού σχεδίου, και οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν παντελώς για την εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των αστυνομικών. Όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκαν στις υποσχέσεις που έδωσαν αμέσως μετά την ανακατάληψη του κτιρίου για την αποζημίωση των κατεστραμμένων υλικών- του εξοπλισμού- αλλά απαιτούν με σθένος οι ένστολοι, να εκτελούν υπηρεσίες και να γίνονται έρμαια καταστάσεων δίχως τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Παρά τς εξαγγελίες ότι θα λάβουν άμεσα κι εντός 10 ημερών από το περιστατικό αντικατάσταση όλων των υλικών που είχαν καταστραφεί στην επιχείρηση, διατείνονται σήμερα ότι “είναι πολύ δύσκολο να τα πάρετε διότι είναι ιδιωτικός εξοπλισμός και ότι δεν έχει εγκριθεί κάποιο κονδύλιο”  για της φθορές που είχαν υποστεί οι επιχειρησιακοί εξοπλισμοί όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Οι “Φρούδες υποσχέσεις” τους, διήρκεσαν όσο το επικοινωνιακό παιχνίδι τους, στις πλάτες των ενστόλων, καθαρά για την αυτοπροβολή τους στις παρακείμενες κρίσεις αξιωματικών.
Συγχαρητήρια (εν κατακλείδι) για την περάτωση της επιχείρησης και για τους τραυματισμούς των αστυνομικών και της καταστροφής των υλικών που έφεραν πάνω τους” .

* Το NantiaReport.gr είχε εκτενές ρεπορταζ ύστερα από αναφορές ενστόλων από Υπηρεσίες οι οποίες συμμετείχαν στην επιχείρηση στο Κουκάκι (με τίτλο “Δανεικά αλεξίσφαιρα και γιλέκα μεταξύ της η ΟΠΚΕ- Καμία κίνηση από το Αρχηγείο σε αντικατάσταση τους ατομικού τους εξοπλισμού” (29/01)”) αναφορικά με την καθυστέρηση για αποκατάσταση του κατεστραμμένου εξοπλισμού στους Αστυνομικούς της ΟΠΚΕ κατά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην απόπειρα επανακατάληψης της Ματρόζου, στο Κουκάκι(10/01), με απολογισμός είχε έξι τραυματίες Αστυνομικούς  και κατεστραμμένο ατομικό και υπηρεσιακό εξοπλισμό για τους Αστυνομικούς της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ που επιχειρούσαν στο σημείο. Είχε γίνει σχετική εξαγγελία από το  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από παρέμβαση της ΕΑΣΥΑ με αίτημα την αποκατάσταση του κατεστραμμένου ατομικού εξοπλισμού των ενστόλων. Σε επικοινωνία του NantiaReport.gr με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ – εκείνες τις ημέρες- υπήρχε η διατύπωση ότι “τα χρήματα έχουν εκταμιευτεί και πιστωθεί και οι Αστυνομικοί εντός ημερών θα λάβουν αντικατάσταση για τον κατεστραμμένο ατομικό τους εξοπλισμό. Θα επανέλθουμε..