Τροχαίο Γλυφάδα: Κλήση για κατάθεση στη συνοδηγό του μαύρου Corvette

Κλήση για κατάθεση επιδόθηκε στη συνοδηγό της μαύρης Corvette, τα στοιχεία της προέκυψαν από την κατάθεση του οδηγού του σπορ κουπέ

Στο Ά Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής με έδρα το Ελληνικό, αναμένεται εντός της ημέρας (24/02), να μεταβεί μετά την επίδοση κλήτευσης την οποία έλαβε η συνοδηγός της μαύρης Corvette τα ξημερώματα της Τετάρτης (19/02-01.30) που προκάλεσε το θάνατο του 25άχρονου Νάσου Καρανίκα, στο τροχαίο δυστύχημα στη Λ.Βουλιαγμένης, προκειμένου να καταθέσει για όσα γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση. Η γυναίκα αφού ταυτοποιηθεί, τα στοιχεία της θα περιληφθούν στη δικογραφία, και η ίδια θα κληθεί να δώσει κατάθεση στα πλαίσια της κύριας ανάκρισης ενώπιον του Εισαγγελέα.

Τα στοιχεία της γυναίκας προέκυψαν από την κατάθεση του 40άχρονου στους Αστυνομικούς του Α Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, μετά την εμφάνισή του συνοδεία της δικηγόρου του το απόγευμα του Σαββάτου (22/02-18.45). Μεταξύ άλλων, από τους ενεργούντες την προκαταρκτική Αστυνομικούς της Τροχαίας, θα κληθεί να καταθέσει για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο 40άχρονος οδηγός του μαύρου πολυτελούς αυτοκινήτου, καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού στη διαδρομή που ακολουθούσαν μέχρι το σημείο της φονικής σύγκρουσης, που προκάλεσε το θάνατο του 25άχρονου Νάσου Καρανίκα. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται και ο ισχυρισμός του 40άχρονου ιδιοκτήτη και οδηγού της μαύρης Corvette για το μέσο αποχώρησής τους, από το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος, σύμφωνα με όσα έχει υποστηρίξει στην απολογία του, φίλος του ο οποίος ακολουθούσε με άλλο όχημα τους παρέλαβε και από κοινού αναχώρησαν από το σημείο. Για την υπόθεση από την Τροχαία έχει ορισθεί τεχνικός πραγματογνώμονας το πόρισμα του οποίου θα συμπεριληφθεί στη σχετική δικογραφία.

Για όλες τις εξελίξεις, ενημερώνεται ο αρμόδιος Εισαγγελέας ο οποίος και έχει ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής.