Κουκάκι: Έβαψαν με χρώματα τους Αστυνομικούς και τουλάχιστον έξι οι τραυματίες ένστολοι των ομάδων συλλήψεων- Φωτογραφικά ντοκουμέντο

Με τους καταληψίες να εφορμούν κατά των Αστυνομικών, τουλάχιστον έξι τραυματίες και … “έγχρωμοι” Αστυνομικοί ως πειστήρια στο μένος των των αντιεξουσιαστών κατά των επιχειρησιακών μονάδων της ΕΛΑΣ

Στην κατάληψη της οδού Ματρόζου 45 σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του ΝantiaReport.gr- τουλάχιστον τέσσερα άτομα, και επιπλέον επτά άτομα “κρατούσαν” την κατάληψη της οδού Παναιτωλίου 21. Όπως σημειώνεται οι καταληψίες προέβαλαν αντίσταση και άρνηση να εγκαταλείψουν τα ακίνητα, ενώ την ίδια στιγμή, οι εντολές προς τις Αστυνομικές δυνάμεις ήταν …σαφείς, για ήπια επιχειρησιακή ανταπόκριση και συλλήψεις, χωρίς “χρήση” αν και οι επιθέσεις των αντιεξουσιαστών κατά των Αστυνομικών ήταν σφοδρές με ρίψεις αντικειμένων και απόρριψη χρωμάτων.

Τουλάχιστον 6 τραυματίες αστυνομικοί στα επεισόδια στο Κουκάκι

Στο Κουκάκι παρόντες ήταν  δύο Εισαγγελείς -ένας για κάθε μία κατάληψη- για τα αυτόφωρα αδικήματα. Οι Αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την σιδεροκατασκευή στην πόρτα του κτηρίου και προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες από το κτίριο της οδού Ματρόζου, ενώ (11/01-21.30) στην επιχείρηση στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου συνελήφθησαν πέντε γυναίκες και τρεις άνδρες. Οι συνολικά δεκατρείς συλληφθέντες με τη σε βάρος τους ποινική δικογραφία παραπέμφθηκαν για αύριο (12/01) στον Εισαγγελέα.

Οι αντεξουσιαστές  απέρριπταν πέτρες, τσιμεντόλιθους, μπογιές -όπως αποκαλύπτεται από το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζει το NantiaReport.gr- και αντικείμενα κατά των Αστυνομικών της ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ που ενεργούσαν στην επιχείρηση εισόδου στο κτήριο.

Από τις μπογιές που δέχθηκαν- στο φωτογραφικό ντοκουμέντο – αποτυπώνεται η καταστροφή που προκάλεσαν οι αντιεξουσιαστές στον  υπηρεσιακό εξοπλισμό των Αστυνομικών που επιχειρούσαν στο σημείο.

Μεταξύ των Αστυνομικών ενδεικτικό σχόλιο για την αποτίμηση σε κοστολόγηση της οικονομικής δαπάνης για την αντικατάσταση του ατομικού και υπηρεσιακού εξοπλισμού των Αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση στο Κουκάκι, με αφορμή την εικόνα με τους Αστυνομικούς βαμμένοι απο τις μπογιές που τους πέταγαν οι αντιεξουσιαστές, “190€ Haix μπότες , 70€ 5.11 παντελόνι , 65€ χειτωνιο, 600€ αλεξίσφαιρο, συν ότι άλλο έχει η εξάρτηση πάνω, συν τουρνικέ που έχουν πλέον οι περισσότεροι συνάδελφοι, συν φακό συν συν συν”…

Σε αποφυγή καταγγελιών σε βάρος των Αστυνομικών δυνάμεων- σε ακολουθία της επιχείρησης εκκένωσης των καταλήψεων στο Κουκάκι στα τέλη του προηγούμενου χρόνου με την επέμβαση της ΕΚΑΜ– η εντολή από την ηγεσία προς τις Αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν (11/01) στο Κουκάκι, ήταν “ήπια καταστολή και χωρίς χρήση χημικών ” παρά τις σφοδρές επιθέσεις κατά των Αστυνομικών με ρίψεις αντικειμένων από τους καταληψίες αντιεξουσιαστές .

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Κουκάκι, τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ (λευκή κουκίδα-δεξιά) σε πτήση πάνω από τη  επιχείρηση μετέφερε απευθείας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων ενώ και το drone (κόκκινη κουκίδα-αριστερά) της ΕΛ.ΑΣ με livestreaming μετέδιδε τα όσα ήταν σε εξέλιξη στα δύο σημεία αστυνομικού ενδιαφέροντος με το υλικό να αποτελεί πειστήριο των όσων σημειώθηκαν στην περιοχή.

Τουλάχιστον έξι Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ τραυματίστηκαν στα εκτεταμένα επεισόδια στην οδό Ματρόζου, κατά την επιχείρηση εκκένωσης του κτηρίου, δύο εκ των οποίων μεταφερθεί στο 401ΓΣΝΑ με κατάγματα.