Κουκάκι: Ανακατάληψη σε Ματρόζου και Παναιτωλίου- Επεισόδια και προσαγωγές

Αντιεξουσιαστές σε επιχείρηση ανακατάληψης των δύο καταλήψεων στην Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι

(11/01-19.00) Εντολή επιχείρησης της Αστυνομίας στα κτίρια που ανακαταλήφθηκαν από αντιεξουσιαστές στο Κουκάκι. Η εντολή αφορά την επιχείρηση στο κτήριο  της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, ενώ επιχείρηση ακολουθεί και για το κτήριο της οδού Παναιτωλίου, με τους Αστυνομικούς να επιχειρούν να κόψουν την πόρτα  με τη χρήση τροχού, ενώ από την ταράτσα δέχονται πέτρες και καδρόνια.

φωτο TW

Αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές αρχές, αντιεξουσιαστές  πραγματοποίησαν ανακατάληψη των δύο καταλήψεων της Ματρόζου και της Παναιτολίου στο Κουκάκι, με διμοιρίες των ΜΑΤ να μεταβαίνουν στην περιοχή. Η παρουσία των Αστυνομικών δυνάμεων, προκάλεσε ένταση και οι αντιεξουστιαστές προχώρησαν σε  επεισόδια, με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ να ενεργούν σε χρήση χημικών σε απώθηση των ταραξιών.

Σε προσαγωγή συνολικά εννέα ατόμων προχώρησε η ΕΛΑΣ

Σε ιστοσελίδα του “χώρου” αντιεξουσιαστές, απεύθηναν κάλεσμα σε αλληλέγγυους και ομοϊδεάτες τους, ενώ ενημέρωναν για την ανακατάληψη δύο κτηρίων που είχε εκκενώσει η ΕΛ.ΑΣ στην Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι.

«Η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων. Να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας και την φύση έρμαια της αναπτυξιακής λεηλασίας.Να μην αποδεχτούμε τον εκτοπισμό των ζωών μας. Να κρατήσουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τους λόφους ελεύθερους.Να αντεπιτεθούμε στους μισθοφόρους του κράτους.Να οξύνουμε τους αγώνες ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση.Να δοθούμε εξ ολοκλήρου στον αγώνα για επιβίωση και ελευθερία.Ο αγώνας δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος είναι δίκαιος», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Οι αντεξιουσιαστές παραμένουν στο εσωτερικό των κατειλημμένων κτιρίων, ενώ οι Αστυνομικοί βρίσκονται σε αναμονή εντολών από το Αρχηγείο.