ΕΛ.ΑΣ: Αναβαθμισμένοι “μπαχαλάκηδες” και “άστεγοι” καταληψίες που θέλουν.. να ξεχωρίσουν με μπαραζ εμπρησμών

Το τετραήμερο μπαραζ εμπρησμών σταθμευμένων οχημάτων, ένδειξη εσωτερικής “διεργασίας” μεταξύ των “μπαχαλάκηδων” σε “παιχνίδια υπεροχής” στο “χώρο”

“Άστεγους” καταληψίες από την πρώην κατάληψη της Έπαυλης  Κουβέλου στο Μαρούσι και τις πρώην καταλήψεις στο Κουκάκι, αποδίδουν οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ το διευθυντήριο στο μπαραζ εμπρησμών τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές της Αττικής, σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στο ίδιο πλαίσιο και οι εμπρησμοί που σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε σταθμευμένα οχήματα πίσω από την πρεσβεία (23/01)

Οπως εκτιμάται από τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για άτομα που ιδεολογικά ενεργούν στο αντάρτικό πόλης, καθώς και άτομα που έχουν ενταχθεί στο ένοπλο αντάρτικο πόλης ως αντίδραση στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε αποκατάσταση της Τάξης και τις εκκενώσεις καταλήψεων. Ενέχεται να αποδίδουν τις επιθέσεις τούς ως αντίθεση στος δίκες που έχουν προγραμματιστεί μεταξύ άλλων των συλληφθέντων στο Κουκάκι και μελών του Ρουβίκωνα για παλαιότερες καταδρομικές τους ενέργειες . Ωστόσο όπως είναι αυταπόδεικτο ενεργούν συντονισμένες επιθέσεις εμπρησμών θέτοντας “απέναντί” τους, όπως έχουν αναφέρει σε ιδεολογικά κείμενα τα οποία διακινούν, όλους τους πολίτες και την κοινωνία.

Στις προανακριτικές πράξεις που συντάσσουν οι Αστυνομικοί,  μετά τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ για όσους προσάγονται στα γραφεία του 6ου ορόφου της ΓΑΔΑ, πρόκειται ότι συλληφθέντες είναι άτομα νεαρά στο όριο της μετεφηβικής ηλικίας και νομικής ενηλικίωσης, πού  έχουν ενταχθεί στο αντάρτικο πόλης, τα χαρακτηρίζουν “σκιώδη” (σσ άτομα τα οποία δεν είχαν απασχολήσει την Ασφάλεια) και πρόθυμα νέα μέλη, που ζυμώνονται με τις «φυλές» των αντεξουσιαστών στα Εξάρχεια, όπως αποτυπώνεται αναλυτικά στην ανθρωπογεωγραφία της «Μονμάρτρη των Εξαρχείων» και των καταλήψεων της πλατείας.

Αντίδραση στο .. νέο «όχι» για άδεια στο “φαρμακοχέρη” της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα οι εντολές της ηγεσίας προς τους Αξιωματικούς και κατ επέκταση προς τα πληρώματα νυχτερινής βάρδιας στην Άμεση Δράση αναφέρουν εντατικοποίηση των ελέγχων και αυξημένη παρατηρητικότητα καθώς και για τις υπηρεσίες της Ασφάλεια Αττικής, ανάπτυξη του πληροφοριακού δικτύου και αποτελεσματικότητα. Παρ’ όλα αυτά για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα οι εμπρηστές των ΙΧΕ έφτασαν καταδρομικά αιφνιδίασαν την ΕΛ.ΑΣ και αποχώρησαν χωρίς συλλήψεις.