Μαρούσι: Επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης “Κούβελου”

Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίριο στο Μαρούσι
Σε εξέλιξη (17/12-09.00) βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας στο υπό κατάληψη της  “Έπαυλης Κουβελου” Διονύσου και Σόλωνος στο Μαρούσι.
Οι Αστυνομικοί με  Εισαγγελική εντολή κατόπιν μήνυσης του ιδιοκτήτη, έφτασαν στο χώρο για εκκένωση καθώς πρόκειται για μια από τις πιο βασικές καταλήψεις των βορείων προαστίων ενώ έχει αποτελέσει ορμητήριο για αξιόποινες ενέργειες.

Το κτήριο στο οίκημα Κουβελου  τελεί υπό κατάληψη από τις 7 Απριλίου 2010 απο αντιεξουσιαστές. Στο χώρο έχουν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου χωρίς ωστόσο εμπλοκή με τις Αστυνομικές δυνάμεις .

Στους χώρους της κατάληψης κράνη, πυροσβεστήρες και ξύλα

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2011, η κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου δέχεται εμπρηστική επίθεση. Ενώ και πριν από τέσσερα χρόνια (09/ 11 2015- 05.40) είχε σημειωθεί πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού στον εξωτερικό χώρο της περίφραξης, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο οίκημα και σε παρακείμενα κτίρια.

Η “Έπαυλη Κουβέλου” εκχωρήθηκε από τους ιδιοκτήτες της, ως δωρεά, στην εκκλησία (Α.Ε.) μέσω της διαθήκης τους, μεταξύ αλλων ακινήτων, ώστε να μετατραπεί σε Στέγη και Σχολή άπορων παιδιών, της οποίας τα έξοδα θα καλύπτονταν από τα ενοίκια των υπολοίπων ακινήτων, με διαχειριστή τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο. Η έπαυλη παρέμεινε εγκαταλειμμένη μέχρι την κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χωρου.