Βάρη: Οι «Καβάτσκι» που αναζητούνται ως ύποπτοι για τις δολοφονίες των δύο «Σκάλιαρι»

Ενημέρωση για τα μέλη της «Καβάτσκι» και τη φατρία των «Σκάλιαρι» έχουν ζητήσει από τους ομολόγους τους στη Σερβία οι Αστυνομικοί Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στη Βάρη

Η διπλή δολοφονία τη Βάρη, με θύματα τον 44άχρονο Ίγκορ Ντέντοβιτς Αρχηγός της «Σκάλιαρι» και καταζητούμενο με διεθνές ένταλμα σύλληψης, και τον συνομήλικό του Στέβαν Σταμάτοβιτς ηγετικό στέλεχος «αδελφοποιημένης» εγκληματικής οργάνωσης, παρακλάδι της «Σκάλιαρι», εκτιμάται ότι συνδέεται με το φαινομενικά “τυχαίο” περιστατικό σε κοσμικό εστιατόριο μπαρ στη Γλυφάδα και τη δολοφονία 41άχρονου στη μεσαία βαθμίδα της ιεραρχίας για την αντίπαλη εγκληματική μαφία δύο 24άωρα νωρίτερα.

Υπό την επήρεια μέθης τρεις αλλοδαποί- δύο Κροάτες και ένας Σέρβος- θαμώνες κοσμικού εστιατορίου στη Γλυφάδα (06/01-04.20) προκάλεσαν σοβαρό επεισόδιο αρχικά με τους θαμώνες και στη συνέχεια με υπαλλήλους όταν επιχείρησαν να τους ηρεμήσουν και να τους βγάλουν από το μαγαζί. Με σπασμένα ποτήρια χτύπησαν και τραυμάτισαν στο πρόσωπο δύο υπαλλήλους του καταστήματος με τους δράστες να διαφεύγουν. Συνελήφθησαν στη συνέχει από πληρώματα της Αμεσης Δράσης σε αναζητήσεις. Στην κατοχή του ενός Κροάτη κατασχέθηκε πιστόλι STEYER των 9mm με 19αρα γεμιστήρα από το οποίο είχαν «αποξέσει» το σειριακό του αριθμό ώστε να μην προκύπτει εξακρίβωση, ενώ ο δεύτερος πιθανολογείται ότι είχε πετάξει το δικό του. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και από τον Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Ωστόσο πληροφορίες του NantiaReport.gr από αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι ύστερα από ενεργοποίηση της ΔΔΑΣ το απαντητικό που έλαβαν για τους τρεις ανέφερε ότι και οι τρεις είναι Σέρβοι με πλαστά χαρτιά και διασυνδέσει με την «Καβάτσκι» . Αν και στο χρόνο που απασχόλησε ερευνητικά η υπόθεση, θεωρήθηκε χαμηλού κινδύνου περιστατικό , η υπόθεση επανεξετάζεται μετά τη διπλή δολοφονία  στη Βάρη, καθώς εξετάζεται  οι συλληφθέντες να σχετίζονται με την υπόθεση.

Παράλληλα η δολοφονία δυο 24άωρα νωρίτερα μέλους της αντίπαλης φατρίας του 41άχρονου Μάρκο Βουκοβιτς μέσα στο αυτοκίνητο του, μπροστά στα  παιδιά του, εκτιμάται ότι δρομολόγησε την διπλή δολοφονία στη Βάρη.

Από τα ευρήματα όπως αποτυπώνονται στην ιατροδικαστική έκθεση, 21 βολίδες από τις 24 σφαίρες που έριξαν οι δύο μαυροντυμένοι εκτελεστές, έπληξαν και “κατέβασαν” τους δύο 44άχρονους ηγετικά στελέχη της «Σκάλιαρι», σε κεφάλι και θώρακα, στο γεύμα με τις συζύγους και τα τρία ανήλικα παιδιά τους, στην κοσμική ταβέρνα της Βάρης, το απόγευμα της Κυριακής (19/01-18.40)
Βιντεοληπλτικό υλικό έχει καταγράψει τα τέσσερα μέλη της φατρίας «Καβάτσκι», της αντίπαλης ομάδας στην οποία ανήκαν οι δύο 44άχρονοι, θύματα με “συμβόλαιο θανάτου” όπως αποδεικνύουν τα ευρήματα κατά τη διερεύνηση της διπλής δολοφονίας στη Βάρη.

Συμβόλαια θανάτου, εξιχνίαση Διεθνώς, σε ποσοστό 2% έως 4%

Οι εκτελεστές εκτιμάται ότι είχαν ταξιδέψει και διέμεναν στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν μέσα μαζικής ενημέρωσης της Σερβίας. Οι δύο υψηλόβαθμοι της Μαυροβούνιας μαφίας, εκτιμάται ότι από τον περασμένο Αύγουστο είχαν καταφύγει στην Ελλάδα και τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν εγκατασταθεί στην Αθήνα, με πλαστά στοιχεία. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των συζύγων τους, οι οποίες είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα σχεδόν τον τελευταίο μήνα, είχαν αλλάξει δύο φορές διαμερίσματα, χωρίς όμως εκείνες να μπορούν να προσδιορίσουν γεωγραφικά το στίγμα τους καθώς δε γνωρίζουν την πόλη. Με επίσημη αλληλογραφία από τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, η Ελληνική Αστυνομία, έχει ζητήσει ενημέρωση για τα μέλη της «Καβάτσκι» και των μελών της «Σκάλιαρι» ώστε να αποτυπώσουν την ανθρωπογεωγραφία των δύο φατριών που μετρούν δεκάδες νεκρούς, ψηλά στην ιεραρχία στη μαφία των Βαλκανίων.

Από την βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες που περισυνέλεξαν από το εσωτερικό της ταβέρνας στη Βάρη, οι ιχνηλάτες της ΔΕΕ προέκυψε ότι οι εκτελεστές έχουν πυροβολήσει με δύο πιστόλια των 9mm με προκαθορισμένο ανθρώπινο στόχο για τον καθένα από τους μαυροφορεμένους νεαρούς άνδρες.

Με εννέα τραύματα- επτά διαμπερή και δύο τυφλά-  στο κεφάλι και το θώρακα για τον 44άχρονο «Σκάλιαρι»

Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών εξετάζονται τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων, τα οποία παρελήφθησαν κλειστά, στο ενδεχόμενο να προκύψουν αξιοποιήσιμα δεδομένα για την εξιχνίαση της υπόθεσης ενώ εξετάζεται και το καταγραφικό της κάμερας ασφαλείας της οικογενειακής ταβέρνας για να διακρίνουν τις κινήσεις των δραστών κατά τη διπλή δολοφονία των 44άχρονων «Σκάλιαρι».