Έκτωρας Κουφοντίνας: “Το μόνο δίκαιο και αποτελεσματικό, αν υπήρχε κόκκινος στρατός, να απήγαγε τα παιδιά όλων αυτών και να τα κράταγε αιχμάλωτα για μερικές μέρες”

Το καθεστώς προστατευόμενης Φύλαξης μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα στην οποια τέθηκε ο 6άχρονος Λάμπρος, προκάλεσε αντιπαραθέσεις και συζητήσεις.

Παράλληλοι βίοι, χωρίς να έχουν γνωριστεί μιας και σχεδον 20έτη χωρίζουν τους δυο τους..

Ο Έκτωρας Κουφοντίνας, ήταν το πρώτο παιδί με τους γεννήτορές του να εμπλέκονται- στη συνέχεια κατάδικοι- σε τρομοκρατικές ενέργειες, στην Ελλάδα. Την περίοδο των συλλήψεων της «17Ν» (2002) ηταν 12 ετων και ακολουθούσε τη μητέρα του, απο τον Ευαγγελισμό στο Βαρνάβα και την Αντιτρομοκρατική.Έκτωρας_Σωτηροπούλου_2002_ 17Ν

Γεννημένος την 31η Μαΐου του 1990 στην Αθήνα, όταν τα μέλη της «17Ν» ενεργούσαν φονικές τρομοκρατικές ενέργειες. Αναφερθηκε ως γιο του Σάββα Ξηρού και της Αγγελικής (Κική) Σωτηροπούλου- αν και ο γάμος τους είχε λήξει έναν χρόνο νωρίτερα- γνώρισε πατέρα του, και φερει το επίθετο του Δημήτρη Κουφοντίνα ενω διατηρεί και το επίθετο της Αγγελικής Σωτηροπούλου. Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν αποδώσει την παράδοση του- καταζητούμενου τοτε- «Λουκά» της “17Ν”, στην ανάγκη του να προστατεύσει τον έφηβο τότε Έκτωρα, από την πίεση των ερευνών που διεξήγαγαν οι Αρχές.

Η Αγγελική Σωτηροπούλου και ο Δημήτρης Κουφοντίνας παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο τέλος του 2002 μέσα στη φυλακή του Κορυδαλλού καθώς ο κατάδικος τρομοκράτης ηταν έγκλειστος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης και ηταν ο μονος τρόπος να έχει επικοινωνία με τον -ανήλικο τότε- Έκτωρα. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι μετέφεραν σε δημοσιεύματα πως “έκπληκτοι άκουγαν τον Κουφοντίνα να παραδίδει μαθήματα μαθηματικών δια τηλεφώνου στον γιο του”, και να είναι σε καθημερινή επικοινωνία μαζί του.

Έκτωρας Κουφοντίνας

Ο Έκτωρας Κουφοντίνας, πέρασε (2009) πρώτος και με υποτροφία στη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και φυσικών Επιστημών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ως φοιτητής συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα της Σχολής του, μέσα από τις τάξεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, παραμένοντας πάντως- όπως ο ίδιος δηλώνει -“ανένταχτος”. Εξελίχθηκε σε ένα “ανήσυχο πνεύμα” και ειναι δραστήριος στα κοινωνικά δίκτυα, υπογράφει τα κείμενά του ως “Κ.Σ.Εκτωρ”, και παραθέτει τις απόψεις του για την πολιτική επικαιρότητα σε προσωπικό ιστολόγιο, με αναφορές του στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ανακοινώσεις του, και υποστηρικτικές παραθέσεις, στη 17Ν.

Ρουπα_Ηλιούπολη

Γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 2010, σε καθεστώς αυξημένης Φρούρησης στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, απο την έγκλειστη των Φυλακών για συμμετοχή σε ενέργειες της Τρομοκρατικής Οργάνωσης, «Επαναστατικός Αγώνας», Παναγιώτα (Πόλα) Ρούπα.

Κατά τις συλλήψεις των μελών της Τρομοκρατικής Οργάνωσης, «Επαναστατικός Αγώνας» (14/ 07 2010) η Παναγιώτα (Πολα) Ρούπα ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, σύντροφος- εκτός από την Τρομοκρατική Οργάνωση- και στη ζωη, του κατάδικου τρομοκράτη του «Επαναστατικού Αγώνα», Νίκου Μαζιώτη.

Ρουπα_2010

Αλληλέγγυοι των συλληφθέντων, έξω από το μαιευτήριο, πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας, υπέρ του κατάδικου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη ο οποίος αξίωνε να δει το γιο  του και βρισκόταν σε απεργία πείνας στις φυλακές του Κορυδαλλού. Ενυπόγραφη επιστολή, είχε συντάξει  ο υπόδικος- τότε κρατούμενος 10ημερες- τρομοκράτης, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης  (2010).

Μαζιωτης_δίπλωμα

«…Για τους αξιωματούχους του κράτους, την πολιτική και οικονομική ελίτ και τους πλούσιους, τα «ανθρώπινα δικαιώματα» δεν αφορούν παρά μόνο τους ίδιους και τους ταξικά όμοιούς τους. (..) ..χάρη στην εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία απορρίπτει για «λόγους ασφαλείας» τη μεταγωγή μου στο μαιευτήριο «Αλεξάνδρα» για να επισκεφθώ τη συντρόφισσά μου η οποία θα φέρει στον κόσμο το γιο μας, τον νεαρότερο πολιτικό κρατούμενο της ελληνικής «δημοκρατίας».
Επίσης απορρίπτει για τους ίδιους «λόγους ασφαλείας» την αίτησή μου να μεταβώ για επισκεπτήριο στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού (…) Απαιτώντας, λοιπόν, τα «αυτονόητα» ως σύντροφος και ως πατέρας να επισκέπτομαι τη συντρόφισσα-συναγωνίστριά μου και το γιο μας, κατεβαίνω σε απεργία πείνας από 15 Ιουλίου για να ικανοποιηθούν τα εξής δύο αιτήματά μου (..) Ο Επαναστατικός Αγώνας, συνεχίζεται.-ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ»

Μαζιώτης_Ρούπα

Με αφορμή την αντιπαράθεση για την επιμέλεια του 6άχρονου Λάμπρου ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς προστατευόμενης Φύλαξης– εν αναμονή της Εισαγγελικής απόφασης- μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα (05/01)– ο Νίκος Μαζιώτης έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού κατάδικος για τρομοκρατικές ενέργειες του ΕΑ  ειχε συλληφθεί σε ένοπλη συμπλοκή με Αστυνομικούς στο Μοναστηράκι  (2014)- ο Έκτωρας Κουφοντίνας, κατέθεσε (07/01) στους διαδικτυακούς του ακολούθους.. την “εμπειρική” του θέση.

“Εμπειρικά μιλώντας, έχω να καταθέσω πως αυτή η ομηρία δεν έχει μόνο εκδικητικά χαρακτηριστικά, αλλά αποτελεί και μία ανάκριση στο παιδί. Όταν το κράτος διαχωρίζει τα παιδιά σε «παιδιά τους» και σε «παιδιά μας» και η κοινωνία το αποδέχεται, τότε ο εμφύλιος ουσιαστικά έχει ήδη κηρυχθεί”.

screenshot_20170107-205556

Με νεότερη ανάρτησή του ο Έκτωρας Κουφοντίνας  (08/01) αναφέρθηκε σε “Καθάρματα της κυβέρνησης που υποστηρίζονται από καθάρματα ανάμεσά μας” ενω συνεχίζει το σχόλιο του “Το μόνο δίκαιο και αποτελεσματικό θα ήταν, αν υπήρχε ένας κόκκινος στρατός, να απήγαγε τα παιδιά όλων αυτών και να τα κράταγε αιχμάλωτα για μερικές μέρες. Έτσι, χωρίς λόγο. Αφού δεν είναι κάτι σπουδαίο”.

“Αυτή η ιστορία ομηρίας δεν αποκάλυψε κάτι καινούργιο, κάτι που δεν ξέραμε. Αποκάλυψε όχι το «αν», αλλά το «πόσο» αδίστακτη είναι αυτή η κυβέρνηση. Αποκάλυψε ακόμα πόσοι είναι οι ηλίθιοι αυτής της χώρας, και πόσο.
Ηλίθιοι και υποκριτές, και αυτό είναι πολιτικό σχόλιο. Διότι δεν μπορούμε να μιλάμε άλλο για «δύσμοιρο λαό», για «εξαπατημένους συντρόφους» ή για «αφελείς» γενικά και σχεδόν με συμπάθεια για τους «παραπλανημένους».
Καθάρματα της κυβέρνησης που υποστηρίζονται από καθάρματα ανάμεσά μας. Το μόνο δίκαιο και αποτελεσματικό θα ήταν, αν υπήρχε ένας κόκκινος στρατός, να απήγαγε τα παιδιά όλων αυτών και να τα κράταγε αιχμάλωτα για μερικές μέρες. Έτσι, χωρίς λόγο. Αφού δεν είναι κάτι σπουδαίο”.
Έκτωρας Κουφοντίνας2
Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταυρος Κοντονής, σε συνέντευξή του στο Δελτίο της Κρατικής Τηλεόρασης- ΕΡΤ (07/01) το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (09/01)- αν οχι σήμερα Κυριακή  (08/01)-, αναμένεται η απόφαση της Εισαγγελίας για την ανάθεση της επιμέλειας του 6άχρονου Λάμπρου, ο οποίος παραμένει σε καθεστώς προστατευόμενης Φύλαξης.