Π.Ρούπα: Η απόφοιτος του Οικονομικού, η σύλληψη στο Πολυτεχνείο, και η συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα

Η Πόλα Ρούπα επικυρηγμένη καταζητούμενη για περισσότερο απο δύο χρόνια για ηγετική συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, σύντροφος του κατάδικου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, βρίσκεται πλέον στο επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής .

Η Πόλα Ρούπα, γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα, σπούδασε στο Οικονομικό. Στην κατάληψη του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1995, μαζί με άλλα 500 άτομα ύστερα από επεισόδια- η μαζικότερη προσαγωγή σε Αστυνομική επιχείρηση από την ΕΛΑΣ- γνωρίζει το Νίκο Μαζιώτη. Από κοινού δραστηριοποιείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και στη συνέχεια στο ένοπλο Ανταρτικο πόλης, σε δράσεις του Επαναστατικού Αγώνα. Το 2010 έρχεται η πρώτη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη και της Πολας Ρούπα με άλλα μέλη της Τρομοκρατικής Οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, ενώ η ίδια ηταν έγκυος στο ηλικίας 6ετων σήμερα γιου τους.

Roupa_1995_2010

Η ίδια διαφεύγει επικυρηγμένη και καταζητούμενη για δύο χρόνια, ύστερα απο τη σύλληψή του συντρόφου της, Νίκου Μαζιώτη σε εντολή συμπλοκή με Αστυνομικούς στο Μοναστηράκι. Με αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε άνδρας, και πάντα μαζί με το γιο της, η Πόλα Ρούπα, εγκαταλείπει εσπευσμένα το σπιτι που διαβιούσας από κοινού, στο Μαρούσι.

maziotis_roup_2011

Η 47άχρονη φέρεται να κατέχει τα «κλειδιά» στις γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα και της μετεξελιξής του, Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών. Η Πόλα Ρουπα, φερεται να είχε “υποστήριξη” τουλάχιστον απο μια ακομα γυναίκα κι εναν άνδρα- ο οποίος αναζητείται.
Maziotis
Η Πολα Ρούπα με πλαστά στοιχεία ήταν η «Χριστίνα Αρβανίτη, επιχειρηματίας». Σε αυτά τα στοιχεία είχε ενοικιάσει και το ελικόπτερο με το οποίο είχε επιχειρήσει -την αποτυχημένη- απόπειρα απόδρασης του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη, μαζί με τους επίσης κατάδικους- Γιώργος Πετρακάκος, Παναγιώτης Ασπιώτης, Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος, Αγγελική Σπυροπούλου, τον περασμένο Φεβρουάριο. Στη συνέχεια, και λίγο πριν από τη ληστεία στο τραπεζικό υποκατάστημα στη Μαλεσίνα “αλλαζει” πάλι ονοματεπώνυμο.

Ρουπα_2017

Με μεταμορφώσεις η Ρούπα, συμμετείχε σε ληστείες  τραπεζικών υποκατάστηματων στο υποκαταστημα του Νοσοκομειου Σωτηρια, με τους «ληστές του Διστόμου»- στο Γαλατά Τροιζηνίας, και στις Σπέτσες, καθως και στην ληστεία της Μαλεσίνας- με #€180.000 να έχουν αποσπάσει απο τα ταμεία οι δράστες. Κατηγορείται για συμμετοχή σε δρασεις του Επαναστατικού Αγώνα και στη μετεξέλιξή του, ως Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α.) από την επαφή του Νίκου Μαζιώτη  με τους ποινικούς, όπως υποστηρίζουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής.