Συνελήφθη η καταζητούμενη Πόλα Ρουπα

Η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, επικυρηγμένη κατάδικη – για περισσοτερα απο δυο χρονια- με συμμετοχή σε δράσεις του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα συνελήφθη στην Αττική. Μαζί της, ο ανηλικος γιος τους, ενώ συνελήφθη και 25άχρονη για υπόθαλψη.

Στον Άγιο Δημήτριο, συνελήφθη  τα ξημερώματα  (05/01) η επικυρηγμένη για συμμετοχή σε ΤΟ, Πόλα Ρούπα, σύντροφος του κατάδικου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, ενω μαζί της είχε τον 6άχρονο γιο τους.

Στο διαμέρισμα οπου διέμενε με τον ανήλικο γιο της, είχε πιστόλι- το οποίο είχε πάρει μαζί της κατά την αποχώρησή της απο το σπίτι στο οποίο διέμενε με το Νίκο Μαζιώτη μέχρι και τη σύλληψή του, στο Μαρούσι. Η ίδια εμφανίζεται με πλαστα στοιχεία ενω έχει αλλάξει εμφάνιση, υπολειπόμενη σε κιλά, με κοντά καστανόξανθα μαλλιά. Σύμφωνα με Αστυνομικες πηγές δεν προέβαλε αντίσταση το μόνο που δήλωσε προς τους αστυνομικούς ήταν «προσέξτε το παιδί μου».

Απευθείας η Πόλα Ρούπα, μετήχθη στην Αντιτρομοκρατική, ενω το ανήλικο αγόρι φιλοξενείται σε χώρο της Yποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Έχει λάβει γνώση ο αρμόδιος Εισαγγελεας, ενώ εχουν ενημερωθεί συγγενείς της για την επιμέλεια του ανηλίκου.

Στην περιοχή της Ηλιούπολης,  σε άλλο διαμέρισμα, συνελήφθη με την κατηγορία της υπόθαλψης, 25άχρονη η οποία φαίνεται να παρείχε επί δύο χρόνια στέγη στην καταζητούμενη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη. Η 25άχρονη,  δεν προκύπτει να έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία.

Από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, επισημαίνεται ότι θα ακολουθήσουν συλλήψεις ατόμων που παρουσιάστηκαν με συμμετοχή σε δράσεις τρομοκρατίας, σε σύμπραξη με τη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη. 

Η Πόλα Ρούπα κατηγορείται για ηγετική συμμετοχή στην Τρομοκρατική Οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη. Αναμένεται να μεταχθεί ενώπιον του Εισαγγελέα προς εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης.