Στ.Κοντονής: Κυριακή ή Δευτέρα η απόφαση για τη επιμέλεια του 6άχρονου (video)

Ακραία διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τερατολογίες που δεν μπορούσε να τις βάλει ο νους του ανθρώπου χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ, τις απόψεις που διατυπώθηκαν σχετικά με την επιμέλεια του παιδού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, και διευκρίνισε ότι το παιδί ουδέποτε συνελήφθη, κρατήθηκε και ανακρίθηκε .

Το παιδί, πρόσθεσε, φιλοξενείται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων η οποία κρίθηκε από την Εισαγγελία Ανηλίκων ως καταλληλότερος χώρος προκειμένου να βρίσκεται σε μια εποπτεία από τους επιστήμονες που πρέπει να γνωμοδοτήσουν, όπως προβλέπει ο νόμος, προς την Εισαγγελέα Ανηλίκων που θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.

Αυτές οι γνωμοδοτήσεις, τόνισε ο κ. Κοντονής  είναι στα χέρια της προκειμένου να οδηγηθεί σε απόφαση την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα (09/01).

Το παιδί, όπως είπε ο κ Κοντονής, παραδόθηκε στην Εισαγγελέα Ανηλίκων, δεν είχε καμία επαφή με τις Διωκτικές Αρχές, ενώ από την πρώτη στιγμή δόθηκε άδεια στη γιαγιά και τη θεία του προκειμένου να το επισκεφθούν απρόσκοπτα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Επίσης ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στον «αγώνα δρόμου» που επιδόθηκαν οι αρμόδιες αρχές για να υπάρξει λύση στο θέμα της επιμέλειας του 6χρονου παιδιού όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ερωτηθείς γιατί δεν επετράπη στον Μανόλη Γλέζο να επισκεφθεί το παιδί ο κ. Κοντονής τόνισε ότι η απόφαση του αυτή υπακούει στην απαγόρευση που σύμφωνα με τον μόνο ορίζει ότι ότι ούτε ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να δει το παιδί, ούτε ο υπουργός υγείας χωρίς άδεια. Άδεια από την Εισαγγελία Ανηλίκων είχαν οι οικείοι του παιδιού και οι ειδικοί επιστήμονες που το παρακολουθούν. Δεν υπάρχουν διακρίσεις στον νόμο, υπογράμμισε ο κ Κοντονής.

“Είναι ευχής έργο σε τέτοιες περιπτώσεις την επιμέλεια των παιδιών να αναλαμβάνουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες και αυτό πιστεύω ότι θα είναι η κατάληξη αυτής της δικαστικής διερεύνησης”, επεσήμανε ο κ. Κοντονής απαντώντας στην ερώτηση για το ποια πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη λύση σχετικά με το ποιος πρέπει να αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού.

Ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»

Το παιδί παραμένει στην κλινική παρακολουθούμενο από εξειδικευμένους επιστήμονες με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της συνολικής αξιολόγησης της υγείας του, και την επιστροφή του σε ένα σταθερό, ασφαλές και οικείο περιβάλλον» αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία», σχετικά με το παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι, το παιδί Β.Λ.Μ.Ρ. ηλικίας 6,5 ετών εισήχθη στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» στις 5/1/2017 με εισαγγελική εντολή, προκειμένου να γίνει παιδιατρική εξέταση για μεταδοτικά νοσήματα και παιδοψυχιατρική εκτίμηση.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το παιδί προσαρμόστηκε ικανοποιητικά, συμμετέχει ευχάριστα στις δραστηριότητες της Κλινικής, έχει καλή επικοινωνία με το προσωπικό και τα άλλα παιδιά και δεν λαμβάνει κανενός είδους φαρμακευτική αγωγή.

Το παιδί είχε επισκεπτήρια από την μητρική γιαγιά και την μητρική θεία, κατά τα οποία αναγνώρισε με χαρά τις συγγενείς του, και είχε καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση μαζί τους.

Η ιατρική φροντίδα του παιδιού είναι η συνήθης που ακολουθείται σε όλα τα παιδιά που εισάγονται κατόπιν παρόμοιας εισαγγελικής παραγγελίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

______________

* ΕΡΤ