ΕΔΕ για τον Υ/Α’ της ΕΛΑΣ με αφορμή κοινες εμφανίσεις με τον “τραγουδιστή”- δραπέτης των φυλακών

Η παράθεση φωτογραφικού στιγμιοτυπου, μετά τη συλληψη Έλληνα τραγουδιστή και τηλεπαρουσιαστή -κατά δήλωσή του, προκάλεσε .. ετεροχρονισμένα ΕΔΕ για τον Υ/Α της ΕΛ.ΑΣ, με τον οποίο απεικονίζεται να διασκεδάζει ενώ ήταν δραπέτης .

Κρίθηκε δραπέτης από τις φυλακές Αλικαρνασσού το 2002, ωστόσο ο 45άχρονος κατά δήλωσή του “κοσμικός” στο διάστημα που ακολούθησε (04/2019) άλλαξε το όνομα του σε “Κωνσταντίνος Δαναός” και τραγουδούσε σε νυκτερινά κέντρα, συμμετείχε σε βιντεοκλίπ ενω δήλωνε και.. “δημοσιογράφος διεθνούς τηλεοπτικού σταθμού”. Η φωτογραφία του “Κωνσταντίνου Δαναού” με τον Υπαστυνόμο Α’ της ΕΛΑΣ Μιχάλη Λώλη, είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.

Με παρέλευση δύο σχεδόν μηνών, διατάχθηκε ΕΔΕ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σε βάρος του Αξιωματικού του Τμ. Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής βίας, προκειμένου να διερευνηθεί η διασύνδεση των δύο, με δεδομένο οτι το διάστημα που ελήφθη η φωτογραφία- και είχαν συνάντηση- ο 45άχρονος ηταν καταζητούμενους καθως είχε κηρυχθεί δραπέτης από τις Φυλακές Αλικαρνασσού εκκρεμούσε καταδιωκτικό έγγραφο κι αναζητείτο από την ΕΛΑΣ!

Η αποκάλυψη της ταυτότητας του 45άχρονου προέκυψε σε τακτικό δειγματοληπτικό έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ σε εξακρίβωση στοιχείων του, στο κέντρο της Αθήνας καθώς διακριβωθηκε ότι επρόκειτο για έναν σχετικά δημοφιλή και καταζητούμενος  από το 2002-2003 ως δραπέτης καθώς παραβίασε άδεια από την Φυλακή της Αλικαρνασσού Κρήτης, κατηγορούμενος για υπόθεση απάτης.