“Πυρόσβεση με.. «μέσον»”- κείμενο Πυροσβέστη

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου η αποψίλωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και οι εγκληματικές αποφάσεις που έχουν λάβει θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες του αστικου ιστού και τις περιοχές σε δασικές εκτάσεις.

received_1042254019304944
Κείμενο αναγνώστη του Nantiareport.gr

“Προ ολίγων μηνών ανακοινώθηκε πανηγυρικά από την πολιτική και φυσική ηγεσία, η ίδρυση μηχανοκίνητης μονάδας του πυροσβεστικού Σώματος με την επωνυμία «Μυρμιδόνες». Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, θα επεμβαίνει κατά περίπτωση σε συμβάντα αναλόγου μεγέθους της καταστροφής στο Μάτι, με δέσμευση οχημάτων από τις Υπηρεσίες που ήδη ωστόσο δεν επαρκούν για τις υπηρεσιακές ανάγκες που προκύπτουν.

Η δέσμευση των περίπου σαράντα (40) οχημάτων έγινε- κατά πάσα πιθανότητα – λόγω της παντελούς έλλειψης υδροφόρων οχημάτων μιας και ένας μεγάλος αριθμός αυτών βρίσκονται εκτός.. λόγω βλαβών.

Τόσο τα οχήματα αλλά και το προσωπικό αποσπάσθηκαν με αποψίλωση νευραλγικών μαχίμων πυροσβεστικών σταθμών της Αττικής αλλά και επαρχιακών υπηρεσιών- κυρίως οχήματα δασικών πυρκαγιών- και οχήματα χωρητικότητας 10t νερου και άνω. Αποτέλεσμα αυτής της σπασμωδικής κίνησης είναι η Αθήνα να μείνει με ένα (1) μόνο όχημα μεγάλης χωρητικότητας ύδατος (τροφοδοτικό) των 10 τόνων το οποίο στεγάζεται σε σταθμό των Αθηνών ακριβώς δίπλα από τη Βουλή!!!

received_465652684189634

Με αυτή την κατάσταση, Σταθμοί πλέον θα στελεχώνοντάι με ένα μόνο όχημα της “Α’ Εξόδου” αντί για δύο οχήματα που προβλέπεται από το κανονισμό γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους τόσο για το προσωπικό όσο και για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολιτες, στο λεκανοπέδιο Αττικής με τα τόσα πολυώροφα κτίρια, να επαφίεται στην συνδρομή ενός και μόνο κλιμακοφόρου οχήματος.

Σαν επισφράγισμα της καταστασης οπως έχει διαμορφωθεί, έρχεται και η ολοκληρωτική πολιτική παρέμβαση. Με δεδομένο ότι το νεοϊδρυθέν μηχανοκίνητο τμήμα θα κινητοποιείται κατόπιν εντολής του Αρχηγού του ΠΣ και μόνο, αφαιρώντας την δικαιοδοσία από το Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ. το οποίο κατένειμε τις απαιτούμενες πυροσβεστικές δυνάμεις. Επιτρέπει λοιπόν στον Αρχηγό του ΠΣ, να δίνει εντολή και να μετακινήσει τα Πυροσβεστικά οχήματα όπου επιτάσσει η πολιτική ηγεσία και όχι εκεί που θα υπάρχει πραγματική ανάγκη.

Το Πυροσβεστικό Σώμα παρέχει τις υπηρεσίες του προς όλους τους πολίτες, χωρίς “προνομιακή μεταχείριση” σε πολιτικούς φίλους ισχυρούς παράγοντες και γενικότερα σε όποιον είχε «μπάρμπα στη Κορώνη» ωστόσο με αυτή την εξέλιξη, ποιος μπορεί να προβεί σε έλεγχο της διάθεσης του στόλου της Υπηρεσίας;.. Εύλογα λοιιπον μας επιτρέπεται η αποτίμηση οτι θεσμοθετήθηκε η Πυρόσβεση με «μέσον» μιας και τα μνημόνια που επέβαλλαν, περιόρισαν τον πυροσβεστικό στόλο, κάθως δεν υπάρχουν προμήθειες, δεν επισκευάζονται τα οχήματα, αλλά και με μεγάλη δυσκολία γίνονται προμήθειες ελαστικών.

received_2500508313293613

Ενδεικτικο της κατάστασης, η φωτογραφία από όχημα Υπηρεσίας, με μοναδική βοήθεια Άνωθεν…  με προμήθεια εικόνων και την τοποθέτησή τους στα οχήματα μας καθώς και επίκληση του Θείου σε βοήθεια όλων μας…

Το παρόν άρθρο καταγράψει σε μερική απεικόνιση την πραγματικότητα μιας ΥΥπηρεσίας καθώς και το ίδιο συμβαίνει σε ολόκληρη την Ελλάδα”.