Δολοφονία Τοπαλούδη: Ισόβια και επιπλέον 15έτη κάθειρξη για ανθρωποκτονία και ομαδικό βιασμό

Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, σύμφωνα με την Εισαγγελική πρόταση, ομόφωνα επέβαλε ισόβια  για την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο και επιπλέον 15 έτη ποινή κάθειρξης για τον ομαδικό βιασμό, στους δύο κατηγορούμενους τον 22άχρονο Ροδίτη Μανώλη Κούκουρα, και τον 20χρονο Αλβανό Αλέξανδρο Λουτσάι.

Οι κατηγορούμενοι στο άκουσμα της κρίσης των Δικαστών , δεν είχαν καμία αντίδραση. Νωρίτερα η Εισαγγελέας Έδρας, Αριστοτελία Δόγκα είχε ζητήσει την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών από τους συνηγόρους των δύο κατηγορουμένων, ενώ επεσήμανε στο Δικαστήριο ότι δεσμεύεται να επιβάλλει ποινή για το αδίκημα του βιασμού – με τον επιεικέστερο Νόμο- που ίσχυε κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης.

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» ανέφερε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας Έδρας. «Αλήθειες δεν άκουσα. Οι κατηγορούμενοι δεν έδειξαν μεταμέλεια και με τη στάση τους ενέπαιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης το δικαστήριο και συνεχίζουν να διασύρουν τη μνήμη της Ελένης. Υπήρξε έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος» ανέφερε κατά την αγόρευση της, κάνοντας λόγο για «ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν», ανέφερε κι επισήμανε, «Ένας εγκληματίας μπορεί να κάνει πίσω την τελευταία στιγμή. Ποια μεταμέλεια, η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη… Η Ελένη θα ζούσε, αλλά αποφάσισαν να την εξαφανίσουν να την πάνε στη θάλασσα να τη φάνε τα ψάρια», τόνισε.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής (15/05) ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, και η δευτερολογία της Εισαγγελέως Έδρας. Η Εισαγγελική Λειτουργός Αριστοτελία Δόγκα απάντησε στις επικρίσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρη Βερβεσού , κατά την αγόρευσή της «Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη τους. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες; Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», ανέφερε ενώ νωρίτερα είχε αναφερθεί σε εισβολή Συμβούλων του ΔΣΑ στη δικαστική αίθουσα και «πογκρόμ Βερβεσού».