Αγόρευση Εισαγγελέως Έδρας στη δίκη Τοπαλούδη: «Η Ελένη εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή»

Σε φορτισμένο κλίμα η αγόρευση της Εισαγγελέως Έδρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

«Αυτή την υπόθεση της Ελένης – Ελένη θα την λέω εγώ – την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. …  Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από τη αρχή εκτενώς. … Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι Εισαγγελέας της Έδρας. … Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. Έμαθα ότι ήμουν εγώ η Εισαγγελέας και έκτοτε έγινε η δική μου υπόθεση. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση … », ήταν μεταξύ άλλων οι αναφορές της Εισαγγελέως Έδρας Αριστοτελία Δόγκα στην αρχική της αγόρευση.

«Όταν ένας Δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν, ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου. Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε ”θέλω να μάθω τι έγινε”. Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά, συγκλίνουμε σε αυτό. Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια, και είπα εδώ, ότι θα βγει η αλήθεια. Άκουσα ότι δε θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην! Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι», τόνισε η Εισαγγελέας της Έδρας, Αριστοτελία Δόγκα σε άλλο σημείο της αγόρευσής της.

Εισαγγελέας στη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη»

Κατά την αγόρευσή της  η Εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα, αναφέρθηκε και σε προσπάθειες ώστε η υπόθεση να ανατεθεί σε άλλο Δικαστικό Λειτουργό, και ανέφερε χαρακτηριστικά,«Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του», ενώ αναφορικά με τα δικαιώματα των κατηγορουμένων Μανώλη Κούκουρα και Αλέξανδρο Λουτσάικατά τη διάρκεια της διαδικασίας επεσήμανε ότι τηρήθηκαν όλα, καταλήγοντας στο ότι, «μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε».

Η Εισαγγελική Λειτουργός, αναφέρθηκε επίσης σε πλημμέλειες της προανάκρισης επισημαίνοντας, ότι θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του Δικαστηρίου, και χαρακτήρισε “μεγάλη τύχη” για τη διαλεύκανση της υπόθεσης το γεγονός ότι ανέλαβε εξ αρχής με επικεφαλής τον Θ.Ζόβα, το Λιμενικό Σώμα.

Η αγόρευση της Εισαγγελέως συνεχίζεται.