ΜΟΔ Αθηνών: Ομόφωνα ένοχοι και οι δυο κατηγορούμενοι για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Πρόταση ενοχής για τους δύο κατηγορούμενους στη δίκη της Ελένης Τοπαλουδη

Εν αναμονή της απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, επί των ποινών σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη,, ενώ η ανακοίνωση της πρότασης ενοχής προκάλεσε τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου.

Προηγήθηκε η πρόταση της Εισαγγελέως της Έδρας, για την ενοχή του 23άχρονου Ροδίτη και του 21άχρονου Αλβανικού συγκατηγορουμένου του, οι οποίοι άκουσαν αμίλητοι την πρόταση του Δικαστηρίου. Οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων, ζήτησαν αναγνώριση ελαφρυντικών για τους δύο κατηγορούμενους, για τον 23άχρονο Ροδίτη, ακαταλόγιστο ή επικουρικώς μειωμένο καταλογισμό μετεφηβικής ηλικίας, ειλικρινούς μεταμέλειας και καλής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια της δίκης, ενώ για τον 21άχρονο Αλβανό, ακαταλόγιστο μετεφηβικής ηλικίας, πρότερου σύννομου βίου, καλής συμπεριφοράς κατά την πράξη καθώς βρισκόταν σε σχέση εξάρτησης με τον 23άχρονο.

Με ξέσπασμα αποχώρησε από την αίθουσα η μητέρα του θύματος Κούλα Τοπαλούδη, κλαίγοντας με με λυγμούς, «Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου» Σε στήριξή της , το ακροατήριο με χειροκροτήματα οδηγήθηκε στο ιατρείο του Εφετείου.

Η αίτηση του συνηγόρου του Ροδίτη κατηγορούμενου για την αναγνώριση ελαφρυντικών, προκάλεσε το ξέσπασμα της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη . Σε περίπτωση που δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους, είναι αντιμέτωποι με ισόβια κάθειρξη.