Δήμαρχος Αγ.Παρασκευής: “Είναι ωραία η πλατεία μας και την αγάπησε όλη η Αττική ή έχουμε καλή “πραμάτια”; Μάλλον το δεύτερο”

Επεισόδια με πέτρες, μπουκάλια εναντίον Αστυνομικών στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή, από ομάδα περίπου 300 νεαρών οι οποίοι συγκεντρώθηκε σε ..πάρτι με μπύρες και μουσική

Μετά από καταγγελίες πολιτών και παρέμβαση των Αστυνομικών του τμήματος, ζητήθηκε στα άτομα να αποχωρήσουν, καθώς παραβίαζε τους κανόνες περί συγχρωτισμού και παράλληλα με κίνδυνο για τη διασπορά του ιού που στην περιοχή είναι σε χαμηλά επίπεδα  και είχαν επιθετική αντιμετώπιση από τους συγκεντρωμένους. Ακολούθησε παρέμβαση των ΜΑΤ οι οποίοι  δέχθηκαν πέτρες και μπουκάλια από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι παρέμειναν στη πλατεία, φωνάζοντας ύβρεις κατά των Αστυνομικών. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση, προκειμένου το συγκεντρωμένο πλήθος να αποχωρήσει.

Στην πλατεία από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε ο Δήμαρχος της  Αγ. Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος είχε αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή. Σε δήλωση του ο Δήμαρχος της πόλης, αναφέρει : «Η πλατεία του Αη- Γιάννη έχει γίνει άβατο εδω και πολλά χρόνια . Οι συντριπτική πλειοψηφία των γύρω κατοίκων της πλατείας δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν . Είχαμε μέχρι πρότινος το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όχι μόνο . Αυτοί που συγκεντρώνονταν , εκτος ελαχίστων νεαρών από την Αγία Παρασκευή , οι υπόλοιποι έρχονταν από άλλες περιοχές , Σπάτα , Παιανία , Χαλάνδρι , Αιγάλεω , Γλυκά Νερά , Νέα Ιωνία και πάει λέγοντας . Είναι ωραία η πλατεία μας και την αγαπησε ολη η Αττική ή έχουμε καλή πραμάτια ; Μάλλον το δεύτερο . Χθες , σήμερα μετά από πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικών μέσων , με τη λήξη της καραντίνας , μαζεύτηκαν περισσότερα από 800 άτομα !!!

Η πολη μας , η Αγία Παρασκευή , στο θέμα κρουσμάτων κορωνοιού είναι “ΚΑΘΑΡΗ”, δηλαδή είχαμε ελαχιστα κρούσματα . Τέτοιου είδους συνωστισμοί αποτελουν ωρολογιακές βόμβες για την μετάδοση του κορωνοιού . Κάποιοι ισως θεωρούν , ότι ως δήμαρχος δεν έπρεπε να ενημερώσω τα αρμόδια όργανα που εκ του νόμου , οφείλουν να προστατεύσουν την κοινωνία από την μεταδοτικότητα της πανδημίας . Βέβαια η αστυνομία δε περίμενε απο μένα να ενημερωθεί , ήταν ήδη ενήμερη από δεκάδες παροικούντες περιξ της πλατείας .

Σήμερα λοιπόν η αστυνομία πήγε στην πλατεία , για να περιφρουρήσει την πόλη , από την παραβατικότητα . Ειμαι υποχρεωμένος , εκ της θέσεως μου να ζητήσω αύριο απο τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προστατεύσει την πόλη μας , από την ευρύτατη διακίνηση ναρκωτικών και την εξάπλωση του κορωνοιού . Όσον αφορά για τις απειλές που δέχομαι από κάποιους , μία απάντηση και μόνο…. αν φοβόμουν θα καθόμουν σπίτι μου . Οφείλω να προστατέψω την πόλη που με εξέλεξε δήμαρχο και θα το κάνω με όποιοδήποτε κόστος . Περιμένω αύριο και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για τα προβλήματα της συγκεκριμένης πλατείας και της ευρύτερης περιοχής».