Κηφισιά: Στο κατάστημα πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Αστυνομία και το Δήμο Κηφισιάς και δε διαπιστώθηκε παράβαση

Ανακοίνωση εξέδωσε επιχείρηση εστίασης του Δήμου Κηφισιάς με αφορμή δημοσιεύματα, για παράβαση της αναστολής λειτουργίας

Η ανακοίνωση του Recipe Bar :
«Από χθες το βράδυ, το Recipe δέχεται μία πρωτόγνωρη επίθεση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ότι δήθεν λειτούργησε παράνομα χθες, τα οποία ξεκίνησαν από δημοσιεύματα δημοτικών συμβούλων στο Facebook και αναπαρήχθησαν από τα ΜΜΕ χωρίς την επιτόπια αυτοψία ή την άποψη του Recipe.
Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν απαγορεύεται από κάπου η πώληση αλκοόλ.
Ξεκαθαρίζουμε ότι είχαμε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας(μάσκες, γάντια , αντισηπτικα) είχαμε μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα , είχαμε βάλει μόνοι μας ταινίες στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του καταστήματος και οι πελάτες προσέρχονταν να αγοράσουν το προϊόν τους κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις (τουλάχιστον 2 μετρα), όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες από τις κάμερες του καταστήματος.
Είναι γεγονός ότι στην απέναντι πλατεία (όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που ήδη έχει δημοσιευτεί), όπως κάθε βράδυ, υπήρχε συγκεντρωμένος κόσμος που κατανάλωνε είδη από όλες τις επιχειρήσεις που ήταν ανοικτές, όπως περίπτερα, ζαχαροπλαστεία, παγωτατζίδικα και το Recipe.
Στο κατάστημα πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Ελληνική Αστυνομία και από το Δήμο Κηφισιάς και δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση.
Ούτε πρόστιμο επιβλήθηκε, ούτε σφράγιση πραγματοποιήθηκε, ούτε υπήρξε σύλληψη.
Επειδή δεν υπήρξε εξ’ αρχής πρόθεση να θέσουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία πόσω μάλλον να προκαλέσουμε, το Recipe δεν πρόκειται να λειτουργήσει μέχρι την 1η Ιουνίου ή όποτε αρθούν οι λοιποί περιορισμοί στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».