Διέπρατταν διαρρήξεις και είχαν “σηκώσει” 10ΑΤΜ- Ο τραπερ “Don Leòn” συνελήφθη δύο χρόνια μετά ως υπότροπος 

Είχαν επιλέξει τον πολυτελή βίο για να “απολαμβάνουν” τα χρήματα από τις ληστείες τα οποία επιδείκνυαν σε βίντεο κλιπ και “επένδυαν” σε τζόγο

Η εγκληματική οργάνωση προέβαινε σε διαρρήξεις σε όλη τη χώρα και ανατινάξεις ΑΤΜ, με τη συμμετοχή του τράπερ, “Don Leòn” και ταυτοποιήθηκαν σε δέκα περιπτώσεις με τα κλοπιμαία να ανέρχονται στις €710.000.

Στην κατοχή των τριών μελών της εγκληματικής οργάνωσης κατασχέθηκαν, πιστόλια, εκρηκτικά, και πολεμικό τυφέκιο καθώς επίσης δεσμεύτηκε ποσό €206.570, 1.5kg εκρηκτικών και τέσσερις πυροκροτητές.

Η σύλληψη των μελών της οργανωμένης συμμορίας πραγματοποιήθηκε  στο Καματερό, μετά απο διάρρηξη ΑΤΜ στην Ερμιόνη με τα κλοπιμαία να ανέρχονται  σε €198.515.

Ο τράπερ “Don Leòn” κατά κόσμων Νικηφόρος Μπουκλής, συνελήφθη ως υπότροπος καθώς το 2021, είχε απασχολήσει ξανά για συμμετοχή σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις σε ΑΤΜ . Ενώπιον του Ανακριτή υποστήριξε ότι, “Δε διάγω πολυτελή ζωή, ήθελα μόνο να ξεχρεώσω τις οφειλές του οριστικού lockdown”, ενώ προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση, ζητώντας συγγνώμη για τις πράξεις του. Ο ίδιος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος .

Ο τράπερ λαμβάνει υφ’ όρων απόλυση το περασμένο Ιανουάριο – λόγω παρέλευσης του 18μήνου καθώς δεν είχε προσδιορισθεί η δίκη τους, μαζί με έτερος συνεργός του και τον τρίτο της συμμορίας, να έχει αποφυλακιστεί στο πεντάμηνο.

Η «παρέα» βρίσκεται ξανά εκτος φυλακής με την αποφυλάκιση των Plofkraaker να είχε «επανενεργοποιήσει» πυροκτοτητές και εκρηκτικά σε ΑΤΜ όλης της επικράτειας με την ίδια μεθοδολογία και υλικά, με τους profilers να προσδιορίζουν τους δράστες. Όπως διακριβώθηκε ο τραπερ και ο συνεργός του από τις συλλήψεις του 2021, οι οποίο είχα αποφυλακιστεί, οργανώθηκαν ξανά και μαζί με τον τρίτο συλληφθέντα, οργάνωσαν την νέα συμμορία των Plofkraaker οι οποίοι συνελήφθησαν (02/12) στο Καματερό, στο πλαίσιο έρευνας μετά από διάρρηξη ΑΤΜ στην Ερμιόνη της Αργολίδα με τα κλοπιμαία να ανέρχονται σε €198.515.