Don Leon: “Ήθελα να πληρώσω τα χρέη από την καραντίνα”

Ο τράπερ γνωστός στη νεολαία από την μουσική σκηνή της τραπ ως Don Leon προφυλακίστηκε, ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που ανατίναζε ΑΤΜ ανά την Ελλάδα

Στην  απολογία του στον Ανακριτή ο κατά κόσμον υποστήριξε ότι, “Δεν διάγω πολυτελή ζωή, ήθελα μόνο να ξεχρεώσω τις οφειλές του οριστικού lockdown”. Στην απολογία του, προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση, ζητώντας συγγνώμη για τις πράξεις του. Ενώπιον του Ανακριτή, επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του, εξηγώντας όμως ότι, “Οι αναφορές που κάνουν οι αστυνομικοί σε δήθεν πολυτελή ζωή από μέρους μου επικαλούμενοι φωτογραφίες που έχω στο καλλιτεχνικό μου λογαριασμό στο Instagram, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτά αποτελούν υλικό του βίντεο κλιπ του τραγουδιού μου «SOLO», όπως αυτό κυκλοφορεί και είναι αναρτημένο και στο Youtube.

Από μία απλή επισκόπηση του περιεχομένου του βίντεο κλιπ αποδεικνύεται ότι καταρχήν αυτό αποτελεί προϊόν σκηνοθεσίας από εγνωσμένου κύρους σκηνοθέτη βίντεο κλιπ, άρα υποδύομαι το ρόλο που μου επιβάλλει για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ ο σκηνοθέτης, τα χρήματα που χρησιμοποιούνται είναι ψεύτικα για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ και το πολυτελές αυτοκίνητο AUDI RS που φυσικά δεν είναι στο όνομά μου, όπως προκύπτει και από την άδεια κυκλοφορίας που έχει κατασχεθεί, είναι ενοικιασμένο από την εταιρεία παραγωγής για τις ανάγκες και μόνο του βίντεο κλιπ” φέρεται να ανέφερε στο υπόμνημα του.

Όπως παραθέτει στο ίδιο υπόμνημά, “οι καλλιτέχνες της τραπ μουσικής χρησιμοποιούν συνήθως ακριβά αυτοκίνητα, πληθώρα γυναικείων παρουσιών, χρήματα ως απόδειξη «ευζωϊας» και «επιτυχίας»″. Ενώ διευκρινίζει οτι το σκάφος αναψυχής, εσφαλμένα αναφέρεται ως ιδιόκτητο στο διαβιβαστικό της δικογραφίας.

Ο Don Leon, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του, υποστήριξε στον Ανακριτή ότι, “το μόνο που έκανα ήταν να βοηθήσω την οικογένειά μου με κάποια από τα χρήματα αυτά και συγκεκριμένα προπλήρωσα τα ενοίκια του σπιτιού που μένει η σύντροφος μου και τα παιδιά μου και με τα υπόλοιπα εξοφλήθηκαν σημαντικά χρέη“, καθώς επειδή εργαζόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος η καραντίνα τον οδήγησε να παραμείνει για μήνες χωρίς δουλειά.

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το κοινωνικό σύνολο για αυτήν μου την αξιόποινη συμπεριφορά, η οποία αποτελεί μία κακή και μεμονωμένη παρένθεση στην μέχρι τώρα πορεία μου στην ζωή και είμαι διατεθειμένος να υποστώ τις συνέπειες των πράξεων μου” υποστήριξε και εξήγησε ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει όταν οποιοδήποτε.

Πάνω στο οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετώπισα λόγω και του ότι έχω 2 μικρά παιδιά να μεγαλώσω πήρα την λάθος απόφαση να εμπλακώ στις πράξεις που έχω ομολογήσει στην προανακριτική μου απολογία” , καθώς ως μουσικός της τραπ μουσικής σκηνής δεν μπορεί να προσφέρει σταθερό εισόδημα στην οικογένεια του.

Ο “Don Leon” αποδέχτηκε μόνο τρεις από τις 31 πράξεις που αποδίδονται στην εγκληματική οργάνωση, από τις 28/10/2021, στη Φιλοθέη, μέχρι τις 20/7/2021 με την έκρηξη στο Ρέντη Αττικής.

Είχα ξεκαθαρίσει πως η συμμετοχή μου θα περιοριστεί μόνο σε ότι αφορά εκρήξεις σε ΑΤΜ τραπεζών ότι ποτέ δεν θα διακινδύνευα την υγεία και την σωματική ακεραιότητα ενός αθώου πολίτη, ποτέ δεν θα έμπαινα στο σπίτι κάποιου που ζει με την οικογένειά του για να τελέσω την οποιαδήποτε ληστεία γνωρίζοντας ότι τα χρήματα των τραπεζών είναι ασφαλισμένα και επομένως θα επιστραφούν όπως και το ότι τα αμάξια που εκλάπησαν ήταν ασφαλισμένα και οι ιδιοκτήτες τους θα αποζημιώνονταν”.

Η πρώτη περίπτωση ήταν η έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ στη Φθιώτιδα τον Ιανουάριο του 2021. Όπως αναφέρει, εκείνος έδιωξε τον φρουρό μέσα από το κτίριο για να μην τραυματιστεί, λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη.

Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε ΑΤΜ στο Περιστέρι στις εγκαταστάσεις του Σκλαβενίτη, για την οποία όμως δεν δέχεται ότι ήταν εκείνος που κρατούσε kalashnikov κατά αστυνομικών, επικαλούμενος και το υλικό από τις κάμερες της περιοχής που έχει κατασχεθεί.

Ενω αποδέχθηκε ότι συμμετείχε και σε έκρηξη στην περιοχή του Ρέντη που σημειώθηκε στις 20 Ιουλίου, υποστηρίζοντας ότι αυτός φώναξε σε υπάλληλο καταστήματος να φύγει μακριά γιατί θα γίνει έκρηξη.