Παρέμβαση της Εισαγγελίας Ζώων για το βασανισμό και θανάτωση του χάσκι “Ολιβερ” στην Αράχωβα

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου και συγκεκριμένα της αρμόδιας Εισαγγελίας Ζώων, με διατακτικό του κατεπείγοντος, για το βασανισμό και θανάτωση του χάσκι “Ολιβερ” στην Αράχωβα

Τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για τον εντοπισμό του δράστη στη βίαιη κακοποίηση του χάσκι που άκουγε στο όνομα “Ολιβερ” (27/11) στην Αράχωβα παρήγγειλε η αρμόδια για την προστασία των ζώων, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα.

Με διαβιβαστικό προς την Εισαγγελία Λειβαδιάς, η ανώτατη Εισαγγελική Λειτουργός, ζητεί παράλληλα, να έχει άμεση ενημέρωση για την πορεία της έρευνας που διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου Βοιωτίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του NantiaReport.gr, αν και στα κοινωνικά δίκτυα έχουν είδη “βρει” το δράστη της βίαιη κακοποίηση του ηλικίας 8ετών χάσκι “Όλιβερ”, δεν έχουν προκύψει στοιχεία προσδιορισμού και ταυτοποίησής του. Παράλληλα από έρευνα ζωόφιλων που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή, δεν έχει προκύψει αξιοποιήσιμο υλικό ούτε από κάμερες. Ωστόσο εκτιμάται ότι πρόκειται για άτομο που έχει παρουσία και γνώση της περιοχής- χωρίς να είναι απαραίτητα κάτοικος της περιοχής με τους 2.784κατοίκους- ενώ δεν έχουν καταγραφεί ανάλογα περιστατικά βίας στην περιοχή.

Ο κηδεμόνας του οικόσιτου χάσκι, ο οποίος ήταν αυτός που εντόπισε το ζώο κατά την επιστροφή του στην αυλή της οικίας του, το μετέφερε άμεσα σε κτηνίατρο στην περιοχή της Ιτέας Φωκίδας, όπου υποβλήθηκε σε συρραφή του τραύματος που έφερε. Αφού καταγράφηκαν τα τραύματα στο ζώο, και μετά την κατάληξη του οικόσιτου χάσκι, υπέβαλλε μήνυση στο ΑΤ Διστόμου Βοιωτίας. Ο ίδιος, προτίθεται να καταβάλλει €2.500 ευρώ σε όποιον γνωρίζει είτε εισφέρει στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν στον προσδιορισμό, ταυτοτοποίηση και σύλληψη του δράστη της κακοποίησης του “Οσκαρ”.