Αθήνα: Οι αλλοδαπές συμμορίες Πακιστανών και Αφγανών της οδού Μενάνδρου

Πακιστανοί και Αφγανοί οργανωμένοι σε συμμορίες, διακινούν ναρκωτικά και συμμετείχαν σε φονικές συμπλοκές στο κέντρο της Αθήνας

Η βίαιη αιματηρή συμπλοκή μεταξύ συμμοριών Πακιστανών και Αφγανών στην οδό Μενάνδρου (13/02), όπως προέκυψε κατά την Αστυνομική έρευνα, είχε αφετηρία τον έλεγχο των δρόμων γύρω από την Πλατεία Θεάτρου στην Ομόνοια . Τα μέλη και των δύο συμμοριών- Πακιστανοί και Αφγανοί- είχαν ανοιχτό “μέτωπο” αντιπαράθεσης μεταξύ τουςτουλάχιστον από τον περασμένο Ιανουάριο, για τον έλεγχο της περιοχής και την επικράτηση στη διακίνηση ναρκωτικών και διάθεση κλεμμένων ηλεκτρονικών συσκευών, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι Αφγανοί είχε αναλάβει τη διακίνηση ναρκωτικών στις οδούς Σοφοκλέους και Γερανίου, ενώ οι Πακιστανοί είχαν τις οδούς Μενάνδρου και Σαπφούς.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα ογκωδέστατη δικογραφία στην οποία περιλαμβάνονται 14ονόματα λαθρομεταναστών από Πακιστάν και Αφγανιστάν, με κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και παράβαση της νομοθεσία περί ναρκωτικών. Μεταξύ των κατηγορουμένων και τα δύο αρχηγικά μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, εκ των οποίων ο Αφγανός έχει συνελήφθη (07/05) και ο Πακιστανός είναι ήδη έγκλειστος Φυλακών. 

Κατά την αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν τέσσερις επιθέσεις και μια ληστεία. Στην οδό Μενάνδρου, απογευματινές ώρες το Σάβββατο (11/01), έξι μέλη της Πακιστανικής εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της, επιτέθηκαν με ρόπαλα σε μέλος της εγκληματικής ομάδας των Αφγανών και τον μαχαίρωσαν σε σημεία του κορμού, ενώ πρωινές ώρες στα μέσα Ιανουαρίου, ο αρχηγός της Πακιστανικής οργάνωσης, μαχαίρωσε σε τρία σημεία του σώματος μέλος της Αφγανικής οργάνωσης, ο οποίος διακινούσε ναρκωτικά στην οδό Γερανίου, και του αφαίρεσε τα χρήματα που είχε αποκομίσει από την παράνομη δραστηριότητά του. Σε αντίποινα δύο εβδομάδες αργότερα απογευματινές ώρες (25/01) , έξι μέλη της Αφγανικής εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, επιτέθηκαν με ρόπαλα σε μέλος της Πακιστανικής εγκληματικής ομάδας και στη συνέχεια τον μαχαίρωσαν σε πολλά σημεία του σώματός του, και το μεσημέρι την επόμενης (26/01), τέσσερα μέλη της Πακιστανικής εγκληματικής οργάνωσης, συμμετείχαν σε επίθεση με ρόπαλα, μαχαίρια και πιστόλια κατά του αρχηγικού μέλους και επτά μελών της Αφγανικής εγκληματικής οργάνωσης, στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σαπφούς. Από το σημείο το κλιμάκιο της ΔΕΕ περισυνέλεξε δύο κάλυκες, ένα φυσίγγιο και ένα ρόπαλο.

Τα τρία μέλη της Αφγανικής εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, είχαν συλληφθεί (04/02) καθώς κατείχαν 29 συσκευασίες με κάνναβη βάρους 80 γρμ, 2 συσκευασίες ηρωίνης, βάρους 22γρμ και περίπου €200. Μετά την απολογία τους στον Ανακριτή, προφυλακίστηκαν.

Επιπλέον δύο μέλη της Αφγανικής οργάνωσης είχαν συλληφθεί (30/01), ως προσωρινά υπεύθυνος και αποθηκάριος καταστήματος, στο οποίο επιμελώς κρυμμένα σε εσωτερικούς χώρους, κατασχέθηκαν: αναδιπλούμενο μαχαίρι, τύπου σουγιά,  φωτογραφίες ατόμων (αλσ) τύπου διαβατηρίου, άδειες διαμονής αλλοδαπών Αρχών, δελτία αιτούντος διεθνή προστασία, άδειες ικανότητας οδήγησης, φωτοαντίγραφο ελληνικής αδείας διαμονής, κενά έντυπα βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής, πλήθος νάιλον συσκευασιών επιμερισμού ναρκωτικών ουσιών και δύο νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και το χρηματικό ποσό των €19.445.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορούμενων λαθρομεταναστών μελών των δύο εγκληματικών οργανώσεων, είναι σεσημασμένοι για ποινικά αδικήματα- διακίνηση ναρκωτικών, οπλοφορία και οπλοχρησία, πλαστογραφίες, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, κ.α- ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπολοίπων μελών των εγκληματικών οργανώσεων και την ταυτοποίηση συμμετοχής τους, σε άλλες αξιόποινες πράξεις.