Ομόνοια: Σεσημασμένοι οι Πακιστανοί- Με ποινικό μητρώο και ο Αφγανός (φωτο)

Στη βίαιη συμπλοκή λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας με ένα νεκρό και τρείς τραυματίες- ένας σοβαρά δράστης και θύματα είχαν απασχολήσει τις Αρχές

Με ταυτοποίηση για τους εμπλεκόμενους στη φονική συμπλοκή οι Αστυνομικοί πού βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας αναζητούν τους δράστες της δολοφονίας του Αφγανού και τραυματισμού των ομοεθνών του.

Από Αστυνομικές πηγές πληροφορίες του Nantiareport.gr έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον δυο ως δράστες της φονικής συμπλοκής. Πρόκειται για υπηκόους Πακισταν, σεσημασμένοι ενω ο ένας είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Κατά την ταυτοποίηση των στοιχείων του και ο νεκρός Αφγανός διατηρούσε ποινικό μητρώο για εμπορία λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικά.

Συμπλοκή λαθρομεταναστών για τα “όρια” στην παράνομη πιάτσα εμπορίας λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών

Με την αναγγελία θανάτου του Αφγανού ομοεθνείς του σε διαδικτυακές εφαρμογές έχουν αναπτύξει συζητήσεις και ζητούν “ανταποδωση” για το θάνατό του.

Οι οργανωμένες ομάδες με θρησκευτική ταύτιση αλλά εθνικιστικές διαφορές διεκδικούν τον έλεγχο της παράνομης αγοράς λαθραίων καπνικών προϊόντων και ναρκωτικών στις πιάτσες της Ομόνοιας. Πακιστανοί και Αφγανοί στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών. Από τις έρευνες προέκυψε οτι και από τις δύο πλευρές συμμετείχαν περίπου 40 άτομα με ματσέτες, χειροποίητα μαχαίρια, λοστούς και ρόπαλα οργανωμένα κινήθηκαν και συνεπλάκησαν στο βίαιο και  φονικό επεισόδιο της Μενάνδρου. Αν και στο χώρο της συμπλοκής οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν και περισυνέλεξαν 13 κάλυκες και δύο βολιδες δεν έχει διευκρινιστεί ούτε έχει ταυτοποιηθεί οι κάτοχοι των δυο όπλων  από τα οποία έχουν βληθεί. Πρόκειται για πιστόλι των 9mm και ενα δεύτερο των 7,65mm με την έρευνα των Αστυνομικών της Ασφάλειας να βρίσκεται σε “αναμονή” για ταυτοποίηση των Εγκληματολογικών εργαστηρίων ώστε να προκύψουν οι κάτοχοί τους στο ενδεχόμενο ταυτοποίησης των όπλων,  σε προγενέστερη ενοπλη ενέργεια.