Έσπαγαν και έκλεβαν Smart σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, και συνελήφθησαν επτά Ρομά, για κλοπές Smart σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής

Έκλεβαν Smart και …. είτε τα μεταπωλούσαν ως “ευκαιρίες” για €700 είτε τα διέθεταν στην αγορά ως ανταλλακτικά στην τριπλάσια τιμή. Οι καταγγελίες ιδιοκτητών Smart και κλοπές των σταθμευμένων οχημάτων τους, από περιοχές της ΒορειοΑνατολικής Αττικής, ξεκίνησαν να απασχολούν το ΤΑ Αμαρουσίου πριν από έξι μήνες. Ενδεικτικό της δράσης τους, κατά την περίοδο του κατ’ οίκον περιορισμού μόνο το μήνα Μάρτιο είχαν αφαιρέσει  22Smart ενω οι καταγγελίες μέχρι και την περασμένη Πέμπτη (07/05) είχαν συχνότητα ανά διήμερο. Στο πλαίσιο συντονισμένης Αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν επτά Ρομά- πέντε άνδρες και δύο γυναίκες- ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, στις περιοχές των Αχαρνών, Άνω Λιοσίων και Καλλιθέας.

Τα Ρομά, επέβαιναν σε ενοικιαζόμενο πολυτελές αυτοκίνητο και έκαναν “βόλτες” σε περιοχές κυρίως των Βορείων προαστίων σε μεγάλα εμπορικά, αναζητώντας τα Smart του “ενδιαφέροντός” τους . Όταν οι συνθήκες τους διευκόλυναν, στάθμευαν το ενοικιαζόμενο πολυτελές αυτοκίνητό τους και πεζή με ειδικό εξοπλισμό που διέθεταν, παραβίαζαν το σύστημα συναγερμού του σταθμευμένου Smart και το έθεταν σε κίνηση. Με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που είχαν στην κατοχή τους, συνόδευαν το κλεμμένο Smart στην περιοχή των Αχαρνών, όπου το στάθμευαν για μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν φέρει σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού και στη συνέχεια είτε το μετέφεραν σε αυτοσχέδιο συνεργείο και το μετέτρεπαν σε ανταλλακτικά τα οποία και μεταπωλούσαν, είτε τα μεταπωλούσαν ως “ευκαιρίες” μέσα από δίκτυο επαφών των μελών της εγκληματικής ομάδας.

Όπως προέκυψε κατά την Αστυνομική έρευνα, οι Ρομά ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν διακριτούς ρόλους, για το σχεδιασμό και την οργάνωση της “επιχειρησιακής” δράσης τους στην κλοπή των οχημάτων, την εξασφάλιση εξειδικευμένου εξοπλισμού για την απενεργοποίηση των συστημάτων συναγερμού των οχημάτων τα οποία προηγουμένως είχαν εντοπίσει και θα αφαιρούσαν, την επιτήρηση των χώρων, την αποσυναρμολόγηση και τελικά την διάθεση είτε των κλεμμένων οχημάτων είτε ως ανταλλακτικά στην “αγορά”.

Συνολικά 28 κλοπές Smart έχουν εξιχνιαστεί και αποδίδονται στα μέλη της εγκληματικής ομάδας που εξαρθρώθηκε σε συνεργασία των Αστυνομικών από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, με τη συνδρομή του Τ.Α. Κηφισιάς, του Τ.Α. Θηβών, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων με σκύλο τηςΚ9.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν το πολυτελές ενοικιαζόμενο όχημα της εγκληματικής ομάδας, με το οποίο πραγματοποιούσαν τις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης, 8 αυτοκίνητα Smart, καθώς και τρία αμαξώματα, κινητήρας αυτοκινήτου, διαρρηκτικά εργαλεία, χρηματικό ποσό €95.055, εξαρτήματα και ανταλλακτικά, κλειδιά οχημάτων και πινακίδες κυκλοφορίας , ένα πιστόλι κρότου- αερίου και φυσίγγια, καθώς επίσης εκριζώθηκαν 12 δενδρύλλια και κατασχέθηκε ποσότητα 99γρμ. κάνναβης και μικροποσότητα κοκαΐνης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν είκοσι οχτώ περιπτώσεις κλοπής οχημάτων σε περιοχές της ΒορειοΑνατολικής Αττικής. Με τη σε βάρος τους ποινική δικογραφία , στην οποία περιλαμβάνονται επιπλέον τέσσερα άτομα, κατηγορούμενα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.