Ομόνοια: Ο Αφγανός “τσιγαράς” δέχθηκε φονικά πλήγματα από λεπίδα ματσέτας στο θώρακα και την κοιλιά και έπεσε νεκρός

Το αίσθημα ασφάλειας, που επιχειρείται με μέτρα και νέες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ να εδραιωθεί στους πολίτες που ζουν και  κινούνται στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται “εκτεθειμένο” με κάθε βίαιη και αιματηρή συμπλοκή μεταξύ οργανωμένων ομάδων λαθρομεταναστών, όπως η πιο πρόσφατη το μεσημέρι της Πέμπτης με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες, στην περιοχή της Ομόνοιας

Αφγανοί είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο νεκρός και ο σοβαρά τραυματίας μετά την άγρια συμπλοκή μεταξύ λαθρομεταναστών από Πακιστάν και Αφγανιστάν, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (13/02-12.50) στη συμβολή των οδών Σαπφούς και Μενάνδρου, στην Ομόνοια. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του NantiaReport.gr, αφορμή της άγριας συμπλοκής με αυτοσχέδιες ματσέτες και ρόπαλα στα χέρια, αλαλαγμούς και κραυγές,  στο κέντρο της Αθήνας, με έναν νεκρός Αφγανό και τρεις τραυματίες, η επικυριαρχία στην περιοχή της Ομόνοιας σε παράνομες δραστηριότητες εμπορίας λαθραίων τσιγάρων.

 

Στη φωτογραφία που εξασφάλισε το NantiaReport.gr, απεικονίζεται ο 30άχρονος Αφγανός, μόλις έχει δεχθεί τις φονικές λεπίδες στο θώρακα και την κοιλιά και έχει πέσει αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, με τουλάχιστον τρία άτομα να επιχειρούν να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο τα τραύματα του ήταν μοιραία για τη ζωή του.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, «ήρθαν δυο άτομα και είπαν «θα γίνει μακελειό. Φύγετε από εδώ». Εμείς δεν δώσαμε σημασία και τελικά έγινε μακελειό!» ανέφερε ο ίδιος λίγο μετά τη βίαιη φονική συμπλοκή στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Μεταξύ των εξαγριωμένων λαθρομεταναστών, εμπλεκόμενοι στο βίαιο αιματηρό επεισόδιο, εκτός από τις ματσέτες και τα αυτοσχέδια μαχαίρια, υπήρχαν και ένοπλοι, καθώς στο χώρο οι Αστυνομικοί περισυνέλεξαν, 13 κάλυκες και 2 βολίδες, ενώ μεταξύ άλλων, αυτόπτης μάρτυρας της συμπλοκής περιγράφει, «ήρθε μια ομάδα 20 ατόμων και ο ένας έβγαλε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί. Από το άλλο στενό ήρθαν άλλα 15 άτομα όπου επίσης πυροβολούσαν. Είχαν ρόπαλα, τσεκούρια και μαχαίρια πάνω τους και έγινε μακελειό».

Τα κίνητρα της συμπλοκής για την ΕΛ.ΑΣ είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το ποια εθνικότητα θα ελέγχει το λαθρεμπόριο τσιγάρων και ναρκωτικών στην περιοχή κάτω από την Ομόνοια.