Απειλές και στόχοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες, σε χειρόγραφες σημειώσεις στο σπίτι της Πόλας Ρούπα

Ιδιόχειρες σημειώσεις μεταξύ άλλων, στο διαμέρισμα που είχε βρει καταφυγιο η καταζητούμενη επικυρηγμένη τρομοκράτης Πόλα Ρούπα. Με αναφορές σε ονόματα πολιτικών δημοσιογράφων και επιχειρηματιών γίνεται περιγραφή στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Εκατοντάδες σελίδες- ιδιόχειρων σημειώσεων, χάρτες, GPS προσδιορισμό θέσης και χώρου, πληροφορίες από παρακολούθηση, τα οποία εξετάζεται απο το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο να αποτελούσαν προπαρασκευαστικές ενέργειες, κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα που διαβιούσε η καταζητούμενη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες  (05/01) σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα.

Σημειώσεις με αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και προέδρους οργανισμών.

Τα χειρόγραφα πρόκειται να αναλυθούν και να εξεταζουν σχολαστικά, ώστε να προσδιορισθούν -όσο αυτό είναι εφικτό- οι ακριβείς κινήσεις των τρομοκρατών. Συμφωνα με την ΕΛΑΣ, η παρουσία της Πόλας Ρούπα, είχε εντοπίσει -το τελευταίο δεκαήμερο- κοντά στα Χριστούγεννα. Μόλις ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση με τη χρήση της τεχνολογίας των βιομετρικών χαρακτηριστικών της γυναίκας που ειχε καταγραφεί σε φωτογραφικό αρχείο και βιντεοληπτικό υλικό ως η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, αποφασίστηκε η επιχείρηση για τη σύλληψη της.

Η Πόλα Ρούπα, είχε όλα τα «κλειδιά» από τα “σπιτια” του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Νωρίτερα, με κλειδιά που κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα της “κυρίας Ελένης” όπως είχε παρουσιαστεί πριν δυο χρόνια στη γειτονιά του Αγ.Δημητρίου, οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής οδηγήθηκαν στο γκαράζ στον Άλιμο, μέσα σε σταθμευμένα οχήματα, κατασχέθηκαν όπλα και πυρομαχικά.- μασούρια δελατοδυναμίτιδας, ποσότητα anfo (εργοστασιακό λίπασμα) το οποίο χρησιμοποιούσε ο Επαναστατικός Αγώνας για κατασκευή εκρηκτικών- Όπως προέκυψε το ένα απο τα δύο οχήματα- Hyundai-, είχε χρησιμοποιήσει ο Νίκος Μαζιώτης και με το οποίο είχε διαφύγει από τη ληστεία στην Κλειτορία (2014).

Αναζητούν μία ακόμη γυναίκα και έναν άνδρα.

Μπορεί η ΕΛΑΣ να εκφράζει την ικανοποίησή της για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, ωστόσο, έντονη είναι “υποδ ρια” ανησυχία για “αντιποινα από ασύλληπτα μέλη της Τρομοκρατικής Οργάνωσης ή και περιφερειακές ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου που ενστερνίζονται τις ένοπλες δράσεις, ενδεχομένως και να είχαν υποστηρικτικό ρόλο σε ενέργειες των τρομοκρατών.