Αφγανοί και Ιρανός, οι δολοφόνοι του

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 83άχρονου πρώην Μητροπολίτη Νύσσης Ελευθέριου. Δύο Αφγανοί κι ένας Ιρανός οι δράστες.
Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα επιλεκτικής έρευνας, αποδίδοντας εξ αρχής ως κίνητρο των δραστών τη ληστεία. Η πόρτα ωστόσο του διαμερίσματος δεν έφερε ίχνη παραβίασης καταδεικνύοντας ότι το θύμα, ο πρώην Μητροπολίτης Νύσσης Ελευθέριος, είχε ανοίξει ο ίδιος στους δολοφόνους του.

Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής, προχώρησαν στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του 83άχρονου πρώην Μητροπολίτη Νύσσης Ελευθέριου.

Όπως διακριβώθηκε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, δράστες είναι τρεις αλλοδαποί – δύο Αφγανοί ηλικίας 21 ετών και 46άχρονος υπήκοος Ιράν-. Στο πλαίσιο των αναζητήσεων των τριών δραστών, διακριβώθηκε ότι ένας διέφυγε με τις μεταναστευτικες ροές και πλαστά στοιχεία σε χώρα της Ευρώπης, ενώ και οι άλλοι δύο, αναζητούσαν διαβατήρια και τρόπους διαφυγής στο εξωτερικό.

Ήταν 5 Ιανουαρίου 2012 στο διαμέρισμα του Αγίου Παντελεήμονα, εντοπίζεται νεκρός ο υπέργηρος πρώην Μητροπολίτης. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του, του επήλθε από απόφραξη των αναπνευστικών οδών με κομμάτι υφάσματος με το οποίο οι δράστες τον είχαν φιμώσει.

Η ποινική δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των τριων λαθρομεταναστών για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ εκδόθηκαν από τον Ανακριτή εντάλματα σύλληψης, καθώς κινήθηκε η διαδικασία για την έκδοση και ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης προκειμένου με δικαστική συνδρομή να συλληφθούν και να εκδοθούν στην Ελλάδα.