Ο Αντώνη Σταμπούλος, η ληστεία της Κλειτορίας και η ένταξη στην ΤΟ

“Άκαταχώρητος” στη βάση δεδομένων της ΕΛΑΣ.  “Άγνωστος” και για τις Διωκτικές Αρχές.. μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (01/10) ενώ ήταν σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής. Ταυτοποιείται εργαστηριακά ως συνεργός του Νίκου Μαζιώτη, και διαρρέται η σύλληψή του. Ο “άνδρας ηλικίας μεταξύ 25- 30ετών, αγώστων λοιπών στοιχείων”, ο οποίος προσήχθη αρχικά από την Αντιτρομοκρατική, στο γκαράζ του Βύρωνα (01/10), αναγνωρίσθηκε το ίδιο -σχεδόν- βράδυ της προσαγωγής και στη συνέχεια σύλληψής του. Ο νόμιμος κάτοχος του ΔΑΤ, τα στοιχεία του οποίου είχαν υφαρπάξει, και καταρτίσθει το πλαστό ΔΑΤ, με το οποίο είχαν συνάψει το μισθωτήριο συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη του γκαραζ στο Βύρωνα, είχε αναγωρίσει συνάδελφό του, όπως κατέθεσε και στην Αντιτρομοκρατική. Ωστόσο ο νεαρός άνδρας, παρέμενε ακόμα “αγώστων λοιπών στοιχείων” ακόμα και κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (02/10) από τον αρμόδιο Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλα, και του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Αντιστρατηγου Δημήτρη Τσακνάκη Νίκου Μαζιώτη. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις, ο νεαρός παραμένει “αγνώστων λοιπών στοιχείων”, κι ενώ έχει ήδη οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα, με ονοαστικοποιημένες κατηγορίες, ο οποίος του ασκεί δίωξη για συμμετοχή και ένταξη σε ΤΟ, τον παραπέμπει να απολογιθεί στον Ανακριτή, από τον οποίο ζητάει και παίρνει προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή (05/10).

Το μεσημέρι της επόμενης ημέρας (03/10) – κι ενώ τα δικαστήρια δε λειτουργούν, λόγω του εορτασμού του Διονυσίου Αεροπαγίτου- διαρρέται επιλεκτικά, ενώ παράλληλα διαψεύδεται η αναγνώριση του “αταυτοποίητου” νεαρού. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με “Εισαγγελική διάταξη στη δημοσιότηα δίδεται η φωτογραφία του ΔΑΤ (με χρονολογική απόκλιση στο παρελθόν) και στη σημερινή απεικόνιση του νεαρού άνδρα”. Ειναι ο 31χρονος Αντώνης Σταμπούλος, του Κωνσταντίνου της Ροζάλμπα.

Η ενργοποίησή του, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, χρονικά αποδίδεται από το 2009 έως τις… 10 Μαρτίου 2010- είχε χάσει τη ζωή του ο Λάμπρος Φούντας στη Δάφνη. “Γίνεται ο “διάδοχος”.. Λάμπρος Φούντας το 2011″, υποστηρίζουν Αξιωματικοί του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, για τον Αντώνη Σταμπούλο. Εκτιμάται -όπως διαρρέται- ότι έχει συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες υπό την καθοδήγηση του κατάδικου -σήμερα- τρομοκράτη, Νίκου Μαζιώτη. Εκτιμάται επίσης από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, ότι ο Αντώνης Σταμπούλος, διατηρούσε επαφές και με την Πώλα Ρούπα, την επικηρυγμένη, καταζητούμενη σύντροφο του Μαζιώτη, αν και εκτιμάται ότι βρίσκεται στην Αττική, με κάποιες μαρτυρίες, να την προσδιορίζουν μαζί με το παιδί στης στο διαμέρισμα της Κυψέλης. Τα αταυτοποίητα κλειδιά στην κατοχή του Αντώνη Σταμπούλου, εκτιμά το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, θα οδηγήσουν στην πόρτα της οπλαποθήκης- της εξέλιξης -του Επαναστατικού Αγώνα, και το σπίτι που κρύβεται η Πώλα Ρούπα.

Από το αρχείο “βγαίνουν” οι απεικονίσεις σε βιντεοληπτικό υλικό και φωτογραφικά στιγμιότυπα, με τους κάποιους από τους συνεργούς, “αταυτοποίητα” άτομα των προσδιορισμένων δραστών. Η ληστεία της Κλειτορίας Αχαίας, στις 10 Μαρτίου 2014, “επετειακή ημερομηνία” για την οργάνωση- πριν τέσσερα χρόνια σε ένοπλη συμπλοκή είχε τραυματισθεί θανάσιμα ο βιολόγος Λάμπρος Φούντας-  ήταν μια από τις ληστείες με “άγνωστο- αταυτοποίητο” μέλος της ομάδας των δραστών. Η ληστεία έχει διαπραχεί ένα μήνα πριν την βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα στο κτήριο της ΤτΕ, επί της Αμερικής, η οποία πριν από τεσσερα χρόνια είχε αποτέλεσει την ημερομηνία εξάρθρωσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Ο άνδρας με την περούκα, τα μεγάλα γυαλιά μυωπίας και το μούσι, φορά ζακέτα με κουκούλα, τζιν παντελόνι, αθλητικά παπούτσια, ενώ μπροστά του έχει έναν δερμάτινο χαρτοφύλακα με λουρί ώμου, και κρατά πιστόλι στο δεξί του χέρι – σύμφωνα με την ΕΛΑΣ- προσδιορίζεται στα βιομετρικά χαρακτηριστικά του Αντώνη Σταμπούλου. Οι δράστες, είχε προσδιορισθεί ο Νίκος Μαζιώτης, με αταυτοποίητο -τότε- συνεργό, απείλησαν τους υπαλλήλους απέσπασαν  3.800 ευρώ από το ταμείο της τράπεζας, ωστόσο οι υπάλληλοι είχαν ενεργοποιήσει το “σιωπηλό συναγερμό”, και δύο Αστυνομικοί του τοπικού τμήματος μετέβησαν στο τραπεζικό υποκατάστημα. Όπως έχει καταγραφεί στο κύκλωμα της τράπεζας, ο Νίκος Μαζιώτης πυροβολεί όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με τους Αστυνομικούς, και τραυματίζει τον έναν στο πόδι του «απαλλοτριώνει» το υπηρεσιακό του όπλο, επιβιβάστηκαν στο Nissan Sunny- παρόμοιο με εκείνο που «παγιδεύτηκε» με εκρηκτικά στην οδό Αμερικής-, το οποίο εντοπίσθηκε καμένο στο χωριό Παγκράτι Αχαΐας. Οι δράστες διέφυγαν με δεύτερο όχημα, το ασημί Hyundai Accent, με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, που είχε αγοράσει «νόμιμα» ο Νίκος Μαζιώτης ως «Μιχάλης Μιχελάκης» τον οποίο αναζητούν να εντοπίσουν Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, από τη σύλληψή του τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με την προανακριτική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι το “νόμιμο” Hyundai, είχε αγοραστεί από το Νίκο Μαζιώτη, έναντι του ποσού των 2.500ευρώ , με τη μεταβίβαση να έχει ολοκληρωθεί με υπέυθυνες δηλώσεις σε ΚΕΠ του Αμαρουσίου. Οι έρευνες για την εξιχνίαστη της ληστείας στην Κλειτορία, αποκάλυψαν το «Μιχάλη Μιχελάκη» δηλαδή το Νίκο Μαζιώτη. Και σε αυτή την περίπτωση ο πραγματικός “Μιχάλης Μιχελάκης” είναι μόνιμος κάτοικος Ελβετίας, και ο οποίος δεν έιχε εμπλοκή με τις ποινικές και τρομοκρατικές δράσεις της οργάνωσης.

Μετά την έκρηξη στο κτήριο της Ομήρου, στην ΤτΕ, τον περασμένο Απρίλιο, οι κάμερες είχαν δείξει, μηχανή μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα με αναβάτη-εκτιμούν ότι ο Αντώνης Σταμπούλος ήταν αυτό το πρόσωπο- που φυγάδευσε το Νίκο  Μαζιώτη, μετά την επίθεση. Το επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής, στην παρατήρηση του βίντεο, διέκριναν ότι η μηχανή την οποία χρησιμοποίησαν, ομοιάζει με στα χαρκατηριστικά με το δίκηκλο του Αντώνη Σταμπούλου. Τη μηχανή του, οι Αστυνομικοί, την εντόπισαν (04/10) σχεδόν δύο 24ωρα αργότερα, στην πλατεία Υμηττού, σχεδόν 2 χιλιόμετρα μακριά από το γκαράζ του Βύρωνα. Στη μπαγκαζιέρα της μηχανής, εντοπίσθηκε το ΔΑΤ του 31χρονου, η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Το αυτοκίνητό του, εντοπίσθηκε σταθεμευμένο (04/10) χωρίς αξιοποιήσιμα ευρήματα στο εσωτερικό του, ωστόσο εκτιμούν από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, ότι από την εξερεύνηση, θα προκύψουν ευρήματα -γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα- τα οποία θα αξιολογηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport