Άλιμος: Εντοπίσθηκε οίκημα με όπλα και εκρηκτικά- “Γιάφκα” του Ε.Α.

Στην ανεύρεση όπλων και πιθανά πυρομαχικών και εκρηκτικών σε γκαράζ πολυκατοικίας στον Άλιμο, προχώρησε το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα. Εξετάζεται να πρόκειται για τη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα.

Με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών, αναμένεται αργά το απογευμα (05/01) η Πόλα Ρούπα να μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

________

Σε γκαράζ πολυκατοικίας επί της Λ.Κύπρου, στον Αλιμο, οδηγήθηκε το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, από τα ευρήματα στο σπίτι στα όρια Δάφνης με την Ηλιούπολη, στο οποιο διέμενε η 47άχρονη καταζητούμενη επικυρηγμένη -μέχρι τα ξημερώματα  (05/01) -Πολα Ρουπα με τον 6άχρονο γιο της. Μεταξύ άλλων στο διαμέρισμα- σύμφωνα με διαρροές της ΕΛΑΣ- κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις, πλαστές ταυτότητες και κλειδιά. Σύμφωνα παντα με Αστυνομικές πηγές, τα κλειδιά οδήγησαν στο συγκεκριμένο υπόγειο γκαράζ, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν σταθμευμένα δύο αυτοκίνητα, τα οποία πρόκειται να ερευνήσουν για το αν και σε ποιες ενέργειες της Τρομοκρατικής Οργάνωσης εχουν χρησιμοποιηθεί. Μέσα στα αυτοκίνητα, υπήρχαν αποθηκευμένες οι δύο βαλίτσες, στις οποίες υπήρχε ο οπλισμός. Σύμφωνα με διαρροές της Αντιτρομοκρατικής έχουν κατασχέσει Kalashnikov, ημιαυτόματα όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικές ύλες.

Τα ευρήματα παρελήφθησαν από κλιμάκιο του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

img_20170105_222950

Νωρίτερα, ενώπιον της Εισαγγελέως Εκτέλεσης Ποινών η Πόλα Ρούπα, η οποία μετήχθη υπο αυξημένα Μετρα της ΕΛΑΣ στο Εφετείο, προκειμένου να αποδοθούν στα στοιχεία της τα δύο εντάλματα που εκκρεμούν σε βάρος της, και αφορούν καταδικαστική απόφαση (2013) στην υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα από το Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών (εκτιτέα 25 έτη) και καταδικαστική απόφαση του 2016 από το ΣΤ’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών, με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών (εκτιτέα 10 έτη), για την έκρηξη τον Απρίλιο του 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Η κατάδικη για τρομοκρατικές ενέργειες σύντροφος του επίσης κατάδικου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, παρά τις ερωτήσεις της ωστόσο η Δικαστική Λειτουργός, άκουσε τις επιμονες ερωτήσεις της Πολας Ρούπα αποκλειστικά για τον ανήλικο γιο της- σύμφωνα με το συνήγορό της- ζήτησε η φροντίδα του ανηλικου γιου της να ανατεθεί στη μητέρα και την αδελφή της καθώς μέχρι στιγμής το 6άχρονο αγόρι, παραμένει σε “προστατευτική φύλαξη” στο τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ενω εποπτεύει Εισαγγελέας.

Από νωρίς το απόγευμα περίπου 70 άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποίησαν παράσταση έναντι του Αστυνομικού Μεγάρου σε συμπαράστασης της… “συντρόφισσας” Πόλας Ρούπα.