Ανώγεια: «Θρηνούμε τον πατέρα μας και κλαίμε για τον άλλο νεκρό», στην κηδεία του Λευτέρη Καλομοίρη

«Θρηνούμε για τον πατέρα μου και κλαίμε και για τον άλλο νεκρό» αποχαιρέτησε στον επικήδειο του πατέρα της , η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη , και τον Γιώργο Ξυλούρη το δεύτερο θύμα του φονικού

Σε βαρύ πένθος το Περαχώρι Ανωγείων, δύο 24άωρα μετά το διπλό φονικό το βράδυ του Σαββάτου (02/05-22.00) . Από νωρίς το πρωί (04/05) πλήθος κόσμου , συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στο καφενείο της οικογένειας Καλομοίρη και το μεσημέρι από την εκκλησία του χωρίου , αποχαιρέτησαν τον Λευτέρη Καλομοίρη. Σύμφωνα με cretalive.gr, μαζί με τον πατέρα της αποχαιρέτησε και το Γιώργο Ξυλούρη , «Θρηνούμε για τον πατέρα μου και κλαίμε και για τον άλλο νεκρό», ενώ κάλεσε την κοινωνία των Ανωγείων να παραμείνει ψύχραιμη και ενωμένη, και ζήτησε να αποχαιρετήσουν τον πατέρα της με μαντινάδες και χορό «γιατί αυτά του άρεσαν πάντα».

Σχεδόν την ίδια ώρα, ο 30χρονος γιος του Λευτέρη Καλοκοίρη ,  Μανώλης , οδηγήθηκε ενώπιον την Εισαγγελέως Ρεθύμνου , προκειμένου να παραθέσει την δική του εκδοχή για τα όσα προηγήθηκαν, από τη φραστική αντιδικία το επεισόδιο που ακολούθησε και έγινε το φονικό . Το μεσημέρι της Κυριακής (03/05-14.00) παραδόθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Ρεθύμνου, και παρέδωσε το όπλο του φονικού  όπου κλήθηκε να περιγράψει τα γεγονότα όπως ο ίδιος τα βίωσε . Οι Αρχές εκφράζουν έντονη ανησυχία για βεντέτα μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια Ρεθύμνου, ενώ το πένθος για το ορεινό χωρίο των Ανωγείων είναι βαρύ με τους δύο νεκρούς εκτός από συγχωριανοί και γείτονες να συνδέονται οι οικογένειές τους και με συγγενικούς δεσμούς .

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής , ο 62άχρονος Λευτέρης Ξυλούρης, δέχτηκε μία και θανατηφόρα βολίδα από πυροβόλο όπλο , με φορά από πάνω προς τα κάτω διαπέρασε την κοιλιά , έπληξε την κεντρική αρτηρία , με έξοδο από τη σπονδυλική του στήλη, με αποτέλεσμα ο θάνατός του να είναι ακαριαίος . Κατά την εξέταση εντοπίζονται τραύματα  συμβατά με βίαιη συμπλοκή , στο πρόσωπο καθώς είχε σπάσει τμήμα της γέφυρας της οδοντοστοιχίας του.